..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 27-Jul-2009 03:08 Email | Share | | Bookmark
..Lingkaran Mustika..

 
 
 
View all 6 photos...
Assalamualaikum...

Alhamdulillah satu lg baju milik bonda Najwa sudah siap..eceli dah siap Jumaat (24/7/09) tp Sally nk buat final check kan..then bg masa utk Sally take-a-breath jap..Najwa dtg bersama bondanya semlm utk mengambil baju2nya..Alhamdulillah bondanya suka dan masih sudi menempah 1helai lg baju..tima kaceh sb percayakan hasil air tangan Sally ini..

Baju yg pertama tu, baju grey tu..Luv da' Vienntta tu adalah utk dipakai pada majlis akad nikah..baju yg kedua ini, baju oren-peach ini pula utk dipakai pd majlis persandingan manakala baju yg ketiga ini, yg baru diberi ini utk dipakai ketika menyambut menantu...wahh..mmg terasa meriah tul kan..camtu mak2 pengantin, kena lebih meriah even lebih menyerlah drpd pengantin..lagpun bukannya selalu kan..xgitu..

so, baju ini eceli diminta oleh Najwa utk dijahit design Bunga Lalang..tp disebabkn Sally rs agak xberapa yakin dgn kain2 lembut ni so Sally xberapa ada idea..so, selak punya selak Fp beaders2 kita ni maka terjatuh cinta dgn design Akak kita ni, yg makin lama makin mantop ni..sapa lg kl bukan Kak Muzz kita ni..

khas utk Kak Muzz, Sally ucapkn terima kasih utk design akak tp Sally ubah la skit2..xreti yg jahit hebat2 mcm Akak..cukuplah 2,3 kuntum hehe..so, diharap Kak Muzz dptlah memberi komen sepanjg mana pun xkisah..

design ini mmg design Bunga Lalang tp Sally mengambil nama pencetus ilham ini sebagai nama design bg baju ini..maka terciptalah, "LINGKARAN MUSTIKA" sempena mengingati diri ini, dr mana Sally 'ceduk'...

so, happy viewing ok..



presenting...


tadaaa...LiNgKaRaN MuSTiKa..


bahagian lengan kedua2 belah baju..


da' main flower N reranting..


little lily..alak, tomei x..

Quote:
Salam Najwa...sama2 Najwa...ala apa susah, umh KS tau kan..apa lg hntr baju mak Najwa ke umh..taula KS nk kejekn apa2pn kim slm mak ye..ckp pdnya tima kaceh cz sudi hntr baju lg satu dan sudi bertandang umh KS..

dana --> aha kan..sweet kan..tp kaler dia eceli ada 2kaler..oren diluar dan peach di dlm..sb tu nmpk lg la sweet
ye ke teliti..?ala, Sally sndr xperasan sbnrnya..main jahit je sb mudah kan:> btw, tima kaseh

AngahSue --> ye saye....blh, apa salahnya..leps ni kan ada surprise tau utk sue hehe..tunggu ye

Kak Muzz --> tima kaseh bebyk kak..Alhamdulillah Sally tak terima byk2 tempahan..memandangkan kesihatan diri dan anak2 skrg ni kan..lagipn kanda dah berpesan utk kurangkan tempahan hehe..btw, tima kaseh cz sudi jengguk even Kak Muzz bz..mudah2n Kak Muzz sekeluarga diberkati selalu..Amin


Thursday, 23-Jul-2009 04:41 Email | Share | | Bookmark
..LuV da' ViENNttA..

nIkE vs ADiDaS..
Luv da' Viennetta..
half luv vs NiKe..black theme..
View all 4 photos...
Assalamualaikum...

bertemu kembali pd sahabat2..beaders2..dan para pengunjung Fp Sally yg xseberapa ini..(wahh..mcm nk berucap saja hehe... )

kali ni baju bonda kepada pengantin ni..my regular customer..Cik Najwa kita ni..kl last N3 dia mintak Sally jahitkan baju konvo dan baju utk hantarannya, N3 ini plak Sally paparkan baju bondanya pula..hehe..anak-beranak mem'bling2'kn diri di hari bahagia..bagusla Cik Najwa kita ni..

so, Najwa cuma minta Sally jahitkan labuci/manik tabur utk bahagian kedua2 belah tangan sahaja..baju ni siap 6hb Julai 2009..setelah mendapatkn keizinan beliau, barulah Sally post kat sini..Sally dah tunjuk design ni pd Najwa, dia ckp cantik..Alhamdulillah so, happy viewing..


cuba tgk dgn teliti..rs2nya mcm pernah tgk kan..mula tu Sally nk buat half luv tp bila dah siap, mcm treadmark NIKE lak hehe..then kat tgh2 lengan tu mcm treadmark ADIDAS...kekanda tegur jgk, "hai, itu baju mak pengantin bukan baju sport. " tp kanda cakp nice dan berseri..sukanya kanda cakp camtu..

tp bila diletakkan kedua2 belah lengan, jadi mcm treadmark WALL'S lak..hehe mcm2 la..so, Sally decided nk letak nama, "Luv da' Viennetta" sempena nama ice-cream keluaran Wall's..jgn xtau, ice-cream pun ada atas baju ahazz...



black nike..


red nike..


tadaa...


..LuV da' VieNNeTtA..

Quote:
Eeda --> Salam Eeda..hehe..tima kaceh..nk menjahit pun bercinta gak sb kekdg tu tersalah kaler hehe..btw, tima kaceh jua cz sudi singgah Fp Sally yg xseberapa ni..harap dpt bertukar2 idea ye....

Anigee.fp --> hihi..geli hati bila Sally baca komen akak..terhibur tau..kanda pun tersenyum simpul..tima kaceh bebyk cz sudi singgah..Sally dah jenguk Fp Akak..wahh, mmg cantik menarik tertarik terjatuh tangga oppss..terjatuh cinta gitu ..

Aishah&Suria --> ye ke..ala, xseberapa tu..biasa2 je..aha, bila nk jumpa korang ek..dah naik cuti lum..? weeked ni rsnya KS kat umh je cuma kl kanda ada aktiviti, baru KS kuar..korang sms la KS ek..ttg kelas tu, lepas raya kot sb Kak Nora bz skrg ni..

Kak Muzz --> ye ke...bila la Sally nk try ekk..nk letak kat baju sendr, mmm sprt biasa la, baju sndr dianaktirikn tp tima kaceh sudi singgah even Kak Muzz bz..dan jgn lupa komen baju yg di atas ye..

dana --> tq dana, Sally dh jenguk Fp Dana..wahh..best la..ada design yg best2 dan yg paling penting ada MAKANAN la..eee, kecurnya.. Sally tertarik la design baju Niza (di bghn lengan)..kl ada masa, blhla jht kat baju sndr kan..

Kak Yan --> amboi Kak Yan..sampai dua kali komen..cantik ka..?makaseh la..bila la kita blh jumpa noo..

Kak Izan --> terima kasih.. jahitan Kak Izan mmg best sesgt..hebat tul..mmg maveles la..

Azura --> tima kaseh KS dah visit Fp Zura...cantik N nice..tp KS suka la yg design ANIESS tu..nmpk kiut miut tiut la lenkali nk try jgk la..tima kaceh sekali lg cz sudi jenguk..

Najwa --> Salam Najwa..ye ke suka sgt..Alhamdulillah tima kaceh bebyk jugk sb beri sepenuh kepercayaan pd KS..dan KS akui mmg mudah dan senang berurusan dgn Najwa..makaseh
nk temoah lg..? blhhhhhh..KS tunggu je kat umh..kl x, kita lepak kat NS tu..ala, tmpt febret KS mkn tomyam tu..kat EC Mall..


Wednesday, 22-Jul-2009 02:06 Email | Share | | Bookmark
29 Rejab 1430..

 


Assalamualaikum..

Alhamdulillah kita dah di penghujung Bulan Rejab 1430H..esok dah 1 Sya'ban 1430H..Sally bersyukur sesgt sb masih bernafas didlm Bulan Rejab ini even Sally dpt posa 1 hari je hehe..(hari Israk Mikraj)..itu petanda org yg malas mcm Sally ni huk huk huk...apa2pun Sally sedih sesgt sb Rejab dah tinggalkn kita tp Sally tetap gembira kerna Bulan Sya'ban menjelma kembali..Bulan Sya'ban ini Bulan Rasulullah kan...eee..best kan kl dpt jumpa dgn Baginda

seperti biasa Sally ingin kongsi sedikit la ilmu utk semua...


Sabda Rasulullah S.A.W bermaksud, apabila tiba malam Nisfu Sya'ban maka pada malam tersebut berjagalah kamu dengan mendirikan solat, beribadat dan berpuasa pada siangnya.

Allah S.W.T berfirman, "Sesiapa yang meminta ampun maka Aku mengampunkannya, mereka yang ditimpa bala bencana Aku lepaskannya, mereka yang meminta rezeki Aku berikan rezekinya."


best kan Bulan Sya'ban ni..mcm xsabar je nk tunggu malam Nisfu Sya'ban. harap2 xber'cuti' la hehe..haa, ni lagi satu yg Sally nk kongsikan..

Khalifah Umar Abdul Aziz telah memberitahu wakilnya di Basrah, "Hendaklah kamu perhatikan empat malam dalam satu tahun, kerana sesungguhnya Allah S.W.T membukakan pintu rahmat-Nya dengan seluas-luasnya iaitu malam pertama bulan Rejab, malam Nisfu Sya'ban, malam Aidil-Fitri dan malam Aidil-Adha."

so, marilah kita kejar kasih-sayang Allah dan rahmat-Nya..Rasulullah memang suka berpuasa penuh sebulan Sya'ban kerana bulan Sya'ban ni malaikat maut menghapuskan nama org2 yg akan dicabut rohnya (mati) di sepanjang tahun ini. Baginda juga amat suka jika malaikat maut itu tidak mengambil roh Baginda melainkan di dalam bulan Sya'ban (di mana Baginda sedang berpuasa).

apa2pun Sally memohon ampun dan maaf pd semua yg mengenali diri Sally ini..Sally mengharap sesgt agar kesalahan dan kesilapan Sally dimaafkan tp sekiranya ada yg masih tidak berpuas hati, silala sms Sally di no. 019-9384829..myb kita dpt berbincang bagaimana Sally dapat menjernihkan kembali hubungan yg keruh ini..ucapan terima kasih jugak kerna sudi membaca Fp Sally yg xseberapa ini..even just browes tp itu pn dah cukup utk Sally bangun dgn lebih semangat lg..

maaf sekali dipohon kerna kali ini pun lari dr beadings..eceli ada 1psg baju yg dah siap tp Sally belum mtk keizinan dr ownernya lg..apa2pun Sally tgh siapkan 1psg lg dr owner yg sama..mudah2n siap by the end of this month sb ada 4psg lg utk SIL..alhamdulillah..


Tuesday, 14-Jul-2009 13:28 Email | Share | | Bookmark
tEMpAHaN hAri rAya dIBuKa..LIMITED EDITION..

Assalamualaikum...

Di sini Sally nak war2kn bhw tempahan utk Hari Raya 2009 masih dibuka la..bg sesiapa yg ingin mem'bling2'kn baju bg memeriahkn lg Sambutan Hari Raya 2009 dan ingin menggayakan hasil Air Tangan Sally ini, sila la berbuat demikian ye sementara tawaran masih dibuka..

Pada sesiapa yg berminat terutamanya yg berada di kawasan Kuantan, Pahang..sila hubungi Sally di talian sementara ini ye..no.tel yg lama tu bukannya dah luput cuma hpnya rosak so buat sementara waktu ni, diminta hubungi Sally di talian baru ini ye..dan Sally mtk maaf sesgt cz kl blh, diminta mengirimkn sms sahaja dan cuma nyatakn nama..insya-Allah Sally sndr akan call utk dptkn details..harap maaf di atas segala kesulitan ini..sekian, terima kasih..


p/s: maaf Sally terpaksa berbuat begini sb ditakuti 'tugas penting' agak terganggu nanti..maaf sesgt..

Sally : 019-9384829


Monday, 29-Jun-2009 03:31 Email | Share | | Bookmark
Selamat Menyambut Bulan Rejab..6 Rejab 1430H

Anas bin Malik telah meriwayatkan bhw Rasulullah S.A.W pernah bersabda, "Rejab adalah Bulan Allah, Sya'ban adalah Bulanku (Rasulullah) dan Ramadhan adalah Bulan umatku."

Assalamualaikum...

Hari ni dah 6 Rejab 1430H tp hari ni baru Sally ada sedikit masa dan ruang utk apdet sumthing utk tatapan semua..Dikesempatan ini juga Sally ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Rejab (maaf terlewat wish) kpd semua pelawat2 Fp Sally..samada just singgah..or selalu tinggalkn jejak..or silent reader ke..Alhamdulillah kita bersua kembali Bulan Rejab yg penuh dgn ganjaran2 yg tak ternilai ini..Alhamdulillah jua kerana kita masih dipanjangkan usia bg menjalani Bulan Rejab ini dgn hati yg terbuka..

Sally juga ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada kesilapan Sally yg tak disengajakan..tutur kata Sally..susunan ayat2..gurau senda..dan tingkah laku Sally yg kurang menyenangkan hati sesiapa..Sally mohon maaf..


Justeru itu, kita dianjurkan melakukan pelbagai ibadat2 sunat di samping tidak melupakan ibadat2 wajib..selain berpuasa sunat, marilah kita membaca Al-Quran dan bykkan berzikir..Sally masih ingat lagi masa anak dara dulu..Sally mmg liat sikit nak berzikir ni..kl baca Al-Quran pun, time lepas solat je..kl time2 lapang tu, mmg selalu melaqha aje la hehe..oleh itu, Sally ada la sedikit petua pd sesiapa yg xsempat atau agak2 malas2 la hehe..(semoga kita semua dijauhkan drpd penyakit malas ini.amin..), kita blh membaca surah2 pendek bg mengisi bulan Rejab ini..kat sini Sally letak 10 surah2 pendek yg sememangnya kita dah hafal masa kecik2 dulu..

1. Surah Al-Fatihah
2. Surah Al-Insyirah
3. Surah Al-Qadr
4. Surah Al-Fiil
5. Surah Al-Quraisy
6. Surah Al-Kauthar
7. Surah Al-Kaafiruun
8. Surah Al-Ikhlas
9. Surah Al-Falaq
10. Surah Al-Naas

selain itu, kita selalulah berselawat, bersedekah dan berdoa..marilah kita amalkn bersama2 ye..

lastly Sally nk mohon ampun dan maaf sb N3 kali ni terkuar tajuk la..so, happy beadings ye..Sally sayang semua..


Quote:
Fyna --> tima kaseh..Sally pun sb nk ingtkn diri sendr ini yg semakin malas dan jauh drpd-Nya..mudah2n kita semua sentiasa di dlm lindungan-Nya..amin..

AngahSu --> Allahu-Akhbar..tima kaseh..Sally ni cuma nk ingatkan diri sendiri dan kwn2 semua..sekadar berkongsi apa yg Sally tahu..sama-sama..mudah2n sambil2 kita mengejar dateline tu sambil2 la kita kejar pahala ek..kl ada tersalah tutur kata, Sally mtk maaf ye..tima kaseh jua kerna sudi jenguk Fp Sally yg tak seberapa ini..

Fir --> sorila geng..aku bz skit lani..apa2pun aku dah letak kat sidebar aku ni..nnt aku tlg pomot ok..aku nk beli tp nnt aku inform balik ya..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net