..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Aug-2009 10:36 Email | Share | | Bookmark
...Salam Ramadhan utk semua...



Assalamualaikum...

Salam Ramadhan utk semua..di kesempatan ini Sally menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf seandainya ada silap serta salah..terkasar tutur bahasa..tersilap taipan..dan segala2nya..Sally mohon maaf sesgt..maafkan Sally ye..

sempena kehadiran Bulan Ramadhan yg penuh mulia ini..yg penuh keberkatan ini..yg penuh dgn kemuliaan..keindahan..keajaiban dan ketenangan ini..marilah kita bersama2 mengejar CINTA-Nya..hanya satu bulan saja utk kita menginsafi diri dan seterusnya memperbaharuhi serta memperbaiki diri..baik tingkah laku mahupun amalan kita..

marilah kita bersama2 bersyukur kerna dgn limpah kurnia-Nya kita masih dpt bernafas bg menjalani ibadah puasa utk thn ini..mudah2n segala ibadah kita akan diberkati dan dirahmati..seterusnya dpt menyiapkan diri dgn bekalan2 akhirat utk menemui-Nya kelak..semoga Allah sentiasa memberkati kita semua ye..Amin..jgn lupa di samping berpuasa, ibadat solat WAJIB dijaga, bacalah Al-Quran utk mengisi masa lapang kita, selalu muhasabah diri agar kita sedar kita cuma berada di dunia ini hanya sementara waktu saja, bersedekahlah seadanya tanpa riak dihati dan bersama2lah tunai solat sunat tarawih yg hanya terdapat dlm Bulan Ramadhan ini sahaja..so, jom rebut..




Thursday, 13-Aug-2009 00:31 Email | Share | | Bookmark
..Siaran Tergendala seketika..

Assalamualaikum...

ehhh..jgn risau...bukannya Sally kurang sihat cuma rasanya Sally takan apdet utk seketika..dan tempahan utk raya 2009 masih lagi dibuka..

eceli Sally dah siapkan baju2 my SIL..ada 3 helai cuma Sally btl2 terlupa nk snap..ya Allah, apa yg kelam-kabut sgt pun Sally xingt hehe..cuma last week Sally blk KL la..ada majlis Aqiqah pd sebelah pagi dan di sebelah ptg plak ada majlis pertunangan my SIL..mmg agak2 bz la skit hehe..

utk Kak Angah Sue...Sally nk surprise kan beliau dgn hasil air tangan Sally dgn kopipes pattern Kak Angah Sue la..nk Akak tlg tgk2kan..tegur2kan..

utk Kak Yan (Yanshabeads), Sally pn nk tnjuk pattern yg Sally kopipes dr Akak jugak..

Sally mohon maaf sb xdpt nk snap pattern2 yg telah Sally jahitkan..insya-Allah bulan puase nnt, kl ada kelapangan, Sally akan snap utk tatapan dan teguran Kak Angah Sue dan Kak Yan..

dan Sally lak dikejutkan dgn panggilan daripada bonda yg mengatakan bhw adinda ketiga Sally telah mengalami sedikit kemalangan la..so, Sally mmg terpaksa balik even dah 2week dah dia x-cden..mmg agak teruk la tp Sally dah gi check-up sekali lagi..Sally belikan dia geli gamat utk makan dan sapu pd tempat luka..sejak pakai geli gamat tu, Alhamdulillah dia cakp, kurang la rasa sakit dan luka tu makin kering la..Alhamdulillah..

so, tu je celoteh Sally kali ni..myb lmbt skit kita jumpa lg ye..

utk semua peminat2 manik dan labuci..tempahan raya 2009 masih dibuka..silala SMS Sally utk keterangan lanjut, ok...

Assalamualaikum..


Wednesday, 12-Aug-2009 23:37 Email | Share | | Bookmark
Bz ke..tak bz..atau saja2 bz ekk..hik hik hik..

bunga2n di tangan..
dekat skit tgk..
close-up..
View all 5 photos...
Assalamualaikum...

maafla sb lmbt sgt apdet..eceli ada la 2,3 baju yg dah siap cuma xsempat nk apdet kat sini..xtaula apa yg bz sgt ni hehe..

ok, sekali lagi ni baju bonda Najwa..baju ini telah dipakai utk menyambut menantu yg tersayang tahniah la utk pengantin dan keluarga pengantin..maafla Sally xdpt nk hadiri hari bahagia Najwa...apa2pun semoga berbahagia..diberkati sepanjang hidup kalian..amin..

so, kali ini Sally diamanahkn utk menjahit bunga2an sahaja di mana bonda Najwa tertarik dgn pattern yg telah diilhamkan drpd beaders kita jua iaitu Glamstaz..cuma bondanya hanya mahukan deteran bunga2an..xperlu apa2 penambahan..so, mmg mudah sekali..dlm 1hari setengah Sally dapat berehkannya..Alhamdulillah..baju ni siap sepenuhnya pd hujung bln Julai 2009..Sally terpaksa siapkan lebih awal memandangkan kanda mengajak Sally utk berehat di Rompin hehe..mmg rehat btl la siap bersiram kat pool dgn anakanda2 ter-tomei

haa..bunga2n ini ada sedikit keistimewaan la..cuba intai2 kat setiap kelopak utk setiap bunga..semua kelopak adalah berlainan kaler..sb kanda suka pattern camni..katanya nmpak berseri2 ....pattern kali ini diberi nama 'Rainbow Flora'..so, happy viewing ok..



dEtERan bUnGa-BuNgAaN...


kembang bunga kembang..


sekuntum bunga larangan..tidak tercapaiiii tangan..haruman..opss, ternyanyi plak hehe..

Quote:
Kak Yan --> ala, Kak Yan cakp camtu, malula..bukannya gebu pun hehe..tp kl nk belajaq, nnt masa ghaya la..insya-Allah, Sally cuti 1week kat Kedah nnt hehe..sambil makan kuih ghaya, sambil beadings..waahh, meriah gitu


Wednesday, 5-Aug-2009 02:33 Email | Share | | Bookmark
Salam Nisfu Sya'ban..

Nisfu dlm bahasa arab beerti setengah. Nisfu Syaaban beerti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.

Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Iman Al-Baihaqi r.a:

Rasulullah SAW telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dah sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda SAW dan bergerak.

Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda SAW berkata dlm sujudnya,


"Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri."

Setelah Baginda SAW selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a.

"Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesunguhnya Allah Azzawajjal telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap org2 yg dengki."

Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)

Berikut adalah antara amal ibadah di hari Nisfu Sya'aban:


1. Solat sunat nisfu sya'aban dan terdapat dua cara mengerjakan solat sunat ini iaitu
(i) Sembahyang 100 rakaat dengan memberi salam selepas setiap 2 rakaat. Surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 11 kali setelah setiap rakaat setelah membaca surah al-Fatihah.
(ii) Sembahyang 10 rakaat dengan memberi salaam selepas setiap 2 rakaat. Surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 100 kali setelah setiap rakaat setelah membaca surah al-Fatihah.


2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghribnya
i) Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat kepada Allah

ii) Yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada Allah

iii) Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati di dalam iman


3. Berpuasa pada siangnya (mulai pagi esoknya-15 Syaaban)


Sumber:-

Disusun dengan bantuan Ustaz Abdul Kareem As-Saquofi

Arkib dari Risalah Surau Malabar Hidayatul Islam


hari ni 14 Sya'ban 1430..jadi marilah kita bersama2 memanjat kesyukuran kerna limpah kurnia-Nya kita masih blh merasai nikmat Malam Nisfu Sya'ban..kl tiada halangan, kita sama2 la berpuasa esok ye..Salam Nisfu Sya'ban..

Dikesempatan ini, Sally memohon ampun dan maaf di atas segala kesalahan..ketidakselesaan..ketidakkekemasan..dan semua yg tidak baik serta buruk itu dtgnya dr kelemahan diri ini..dan segala yg baik2..segalanya dari Allah S.W.T..Sally sayang semuanya


Quote:
Kak Yan --> betul tu Kak Yan..kasih Ibu ni mmg tak ternilai dan tak blh digambarkan..apa saja nasihat dia kekdg kita alpa, alhamdulillah Ibu yg ingatkan..bg sapa2 yg masih mempunyai Ibu, berbaktilah pdnya selagi dia ada di dunia ini..kita beruntung kerna masih dpt berborak, mencium, memeluk Ibu..bg Ibu2 yg sudah meninggalkan kita, byk2lah membuat amalan2 utknya..doa byk2..tak terbayo kasih Ibu pd kita kan..(byk plak meletiaq, maaf ya Kak Yan..)


Tuesday, 28-Jul-2009 07:07 Email | Share | | Bookmark
Da' sImpLe dEsiGN..

 
 
 
Assalamualaikum...

setelah siap baju bonda Najwa hari Jumaat lepas, Sally terus capai baju my SIL, Elin even ada 4pasang baju yg xberapa nk urgent (tp kena anto jgk kan hehe) namun disebabkn designnya cuma iring single so kena curik2 masa mcm ni..kl x, susah nk siap lain2 baju, kan..lgpn xlah boring sgt..

dlm satu hari setengah, pg Ahad..Alhamdulillah dah pun siap..so, happy viewing..



iring single..tangan + leher..


tgklah..konon2nya mcm necklace la..


kita zooominngggg...

Quote:
Azi --> tengkiu Sally dah visit Fp Azi...mmg best..keep beadings ye..btw, thanks cz sudi jengguk Fp Sally ni

Julie --> tima kaseh la bebyk hehe..eh, Sally dah intai Fp Julie..alamak, rambang mata dan brpinar2 mata la sume cantik2..kl Sally ada ms dan ada yg berkenan, Sally akan book ok..makseh sudi singgah


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net