..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 8-Oct-2009 02:56 Email | Share | | Bookmark
Surprise...Jgn Jeles yeeee....

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Syawal...

Kali ni Sally xde apa2 cite cuma nak kongsi sesuatu yg mmg istimewa bg diri Sally..btw, jgn sapa2 jeles ye...

ok, di bawah ini adalah hasil air tangan Sifu kita, sapa lagi kl bukan Kak Nora kita ni..Sally mmg blh dikatakan beruntung krn dpt merasai air hasil tangan Kak Nora..kebetulan kesihatan Sally yg mmg terpaksa diutamakan so Sally mohon Kak Nora realisasikn impian Sally ni..Sally mmg dah lama mengidam nak pakai pattern SF ni tp xsangka dpt jugak hehe...

terima kasih bebyk utk Kak Nora..dgn penat lelahnya sudi menerima tempahan drpd Sally ni..tima kasih..so, happy viewing ye..wassalam..



SF yg menjadi idaman Sally tp Sally xpakai lg ni..xtaulah muat x kain tu hehe..mudah2n muat kot

**Sally amik pict dr Fp Kak Nora..beaders2 blh tgk kat Fp Kak Nora jgk ye..
http://noramanik.fotopages.com/?entry=1925093

Quote:
Aishah&Suria --> tima kasih...lor, ye ke..xsempatla nk ajak korang dtg open house kat umh..esok ada x?dtglah umah KS..call dulu ya tp week ni saja tau..nxt week bz holiday la hehe..

Kak Yan --> Sally ni jenis xkisah brp org pn..kanda nk dlm 5-6 org, Sally xkisah..kl ada rezeki, mmg xkisah cuma kali ni mmg agak teruk la..bleeding memanjang..fening pala..bg Sally, myb peknen ni blh membuatkn Sally gemuk skit (even berat xpernah naik, asyik turun ja) tp camni la Sally..kl xcaya, tny Kak Nora hehe..tp shian kat kanda la..semua keja dia kena buat...bila kita cita kat staf dia, depa xcaya yg bos depa blk basuh pinggan utk bini..awat?ingt Sally ni queen control ka..hahaha..tp staf salute kanda..besa la suami mithali..amin..

eedamanik --> Salam Lebaran...hehe..jgn la jeles..cuba mtk Kak Nora jahit baju Kak Eeda utk raya haji ni..mesti cantik kan hehe..

Dana --> mesti la suke tp tgh dok pk bila la nak melaram pakai bj ni..takut xsempat je..alamatnya thn depan la br blh pakai

Mira --> mmg mula2 suke tp bila nk pakai kain, terus duka huhuhu...dah xmuat la..kena tggu thn depan nmpknya hehe..baju blh pakai lg..tp kl teringin sgt, pakai je baju tu tp pakai seluar..trend baru


Monday, 5-Oct-2009 09:21 Email | Share | | Bookmark
Baju Tempahan utk Hari Raya Aidil Fitri 2009..

baju Pn.Najwa..
pertukaran pattern..
Taburan Purnama..
View all 9 photos...
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Syawal...

ok, hari ni Sally nk tebus satu lagi keje2 apdating..baju2 customers ni dah Sally siapkan sblm menjelang hari Raya..oleh kerana berlaku kejadian yg mmg Sally sndr tidak menduga so Sally terpaksa simpan dulu picas2 ni..

baju2 dah siap even agak lambat la tp sebelum raya, mmg Sally sedaya upaya siapkan..

oklah, baju yg pertama siap adalah baju my regular customer iaitu Pn.Najwa kita..baju ni eceli adalah baju dlm siaran ulangan..baju ni dah diserahkan pd Pn.Najwa sebelum ni tp disebabkan masalah yg tak dpt dielakkan, Sally terpaksa selesaikn separuh drpd perjanjian..(masalah tu nnt Sally cite ek..)..so, selepas Pn.Najwa pakai semasa hari Konvokesyennya, baju ini dipulangkn utk siapkn sepenuhnya..bg sesiapa yg mengikuti Fp Sally, mmg perasan baju ni..dan pattern asal terpaksa diubah dan diolah utk menjimatkan masa dan tenaga(nntlah Sally cite nape ekk)..so, inilah hasilnya..dan alhamdulillah Pn.Najwa sukakannya..baju ni diberi nama 'Taburan Purnama'..

dan baju yg kedua pula adalah baju kwn kpd jiran Sally..seorg guru, Kak Ani namanya..Kak Ani meminta Sally jahitkan bunga dan juntaian2..Kak Ani ni mempunyai 8 org anak tp badan mmg menten mcm anak dara..orgnya mmg lemah-lembut..sama jugk kes spt Pn.Najwa...baju ini diambil dahulu tp ms tu baju ni cuma siap di bhgn tangan sahaja..then Kak Ani pulangkn utk ditambahkn lg beads2 di bhgn badan bajunya..dan inilah hasilnya..baju ini diberi nama 'Juntaian Kasih Noraini' sempena nama tuan punya baju ini..

so, happy viewing..wassalam



Taburan Purnama..


bhgn lengan dan dada..


Juntaian Kasih Noraini..


bunganya..

Quote:
Kak Yan --> Terima kasih Kak Yan..mmg agak bercinta gak nk jht ni..even kanda xbg dok pulun2 sgt tp disbbkan amanah kan, kenalah kita langsaikan kan..kl blh, komenla pattern Pua nuuhaa..hehe..


Sunday, 4-Oct-2009 07:59 Email | Share | | Bookmark
Baju my SIL..

V..
Pua..
zooming..
Assalamualaikum w.b.t...

Salam Syawal...kali ni kita sambung dgn baju2 my SIL...alhamdulillah sempat jugak Sally upload...amin..

B4 that (cehhh..ckp omputih lak hhihihi..), Sally nk cite skit disebalik pembikinan baju2 ini hehe...baju yg ke-2 ni, my SIL berkenan dgn pattern Vee Passion yg dihasilkan oleh beader kita, Angah Sue..so, Sally pn kontek Kak Sue utk toturial dan nasihat dan inilah hasilnya..baju yg terakhir, my SIL ingin pattern Pua yg dilihatnya di dalam Fp Kak Yan kita, yashabeads..dan sekali lg Sally mengontek Kak Yan (lgpn dah biasa dgn Kak Yan)..kedua2 pattern ni, bg Sally mmg agak mencabar tp Sally kuatkan semangat utk mencuba yg baru..dan Sally harapkan Kak Sue dan Kak Yan dptlah memberi beribu2 patah dan komen utk hasil air tangan Sally ini...terima kasih utk segala tunjuk ajar dan kesabaran dlm mengajar Sally yg lemah ini...terima kasih bebyk

so, happy viewing..dan selamat mengomen ye..wassalam



Patter Vee Passion..


Pattern Pua..


close-up - pattern Pua..

Quote:
Kak Yan --> Tima kasih..eceli dah byk Sally dok buka dok jahit..dah try jgk manik hex tp kanda ckp buruk haha..then buka, jahit semula guna manik bulat tp senget-benget, buka lg..byk kali la kena buka sb xbesa dgn jahitan ni kan..tp apa2pun, mmg berbaloi bila dah siap..tp SIL nk Sally jahitkn di bghn leher tp kesihatn Sally xbrpnk izinkn dgn kanda ckp xpayah la hehe..ikut kanda la..

Kak Sue --> ye ke Kak Sue..rs mcm bercintan-cintun jahit pattern ni..camne la Kak Sue jahit ekk hehe..btw, tima kasih bebyk di atas segala tunjuk ajar dan kesabaran mengajar Sally ni..tima kasih..


Saturday, 3-Oct-2009 06:11 Email | Share | | Bookmark
Baju my SIL..

iring single
tri-color
close-up skittt..
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Syawal...

1stly Sally mohon ampun dan maaf sb mmg lewat sgt apdet Fp Sally ni..Sally tgk penuh bersawang-mawang ni hehe..ni Sally akan sapu dan kemas la skit Fp Sally ni..so, utk tatapan semua, Sally sajikan dgn baju2 yg telah Sally siapkn sblm menjelang bulan pose lagi...mmg dah siap tp xsempat nk upload..nnt Sally cite ek..kita layan picas dulu ye..

baju2 ni adalah milik my SIL..orgnya mmg simple dan suweet sekali..Sally diberi amanah utk siapkan 3helai bajunya, pattern yg simple dan biasa2 saja..pd mulanya my SIL nakkan Sally jahitkan bhgn tangan dan leher tp disebabkan kesihatan dan masa, Sally cuma siapkan 1helai saja..yg lg 2helai Sally cuma jahitkan bhgn tangan sahaja..mohon maaf sesgt pd my SIL..

so, happy viewing...









Monday, 21-Sep-2009 09:11 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidil Fitri..Maaf Zahir dan Batin..

Assalamualaikum w.b.t...dan salam Aidil Fitri...

1stly..Sally mohon sesgt beribu2 kemaafan..dari hujung rambut sampai hujung kaki..Sally xdpt nk apdet Fp Sally ni..bukannya Sally dah stop beadings cuma keadaan kesihatan Sally xmengizinkan Sally berbuat sedemikian..namun ada beberapa pasang baju telah Sally langsaikan sblm raya..Alhamdulillah..

nnt kl Sally ada masa, Sally akan apdet ye..sekrg ni tgh dlm mood bercuti lg dan bz dgn mcm2 aktiviti ni hehe...nnt Sally cite ek..

sampai sini dulu ye..apa2pun..Selamat Hari Raya..dan seandainya ada terkasar bahasa, tersalah bicara..ampunkan Sally..sekiranya ada yg kurang atau tidak cantik dlm hasil air tangan Sally ini, harap maafkan Sally..sesungguhnya yg buruk itu..yg kurang cantik..atau tidak menarik itu adalah dtgnya dr kelemahan diri Sally sndr..dan sesungguhnya yg cantik, yg menawan dan menarik itu adalah datangnya dr Allah..

sehingga bertemu lg..salam syawal dan salam keceriaan utk semua..


Quote:
Kak Yan --> terima kasih sb sudi dok jenguk Fp Sally ni..Sally ada ni tp xdan nk tgk Fp ni..nnt kl ada ms,kita jumpa ya..Sally kat kedah sampai sabtu ni..jom kita set hehe..


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net