..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 18-Nov-2009 02:35 Email | Share | | Bookmark
Lelabah Timur dan Sulaman Benang..

Assalamualaikum w.b.t..

lepas balik dr kelas sulaman benang Kak Nora tu, Sally terus siapkn baju jiran Sally, Kak Jah..dia kasi 2psg baju tp Sally baru langsaikan 1psg (2hari je siap sb simple je..) dan yg lagi satu tu still in progress lagi..bz dgn o/station kan so lmbt skit nk siap even pattern simple2 je hehe..

so, baju ni kaler coklat..jahit kat bhgn tangan saja..Sally tiru skit dr pattern Kak Nora dan drpd buku baru yg pink kaler tu..buku baru tu kl xbeli mmg rugi..mmg best..kanda Sally sampai 2,3 kali dok menatap pattern2 dlm buku tu hehe..byk idea la kl kita tgk selalu..

besides that, Sally ada praktikkn teknik sulaman benang Sally tu pd baju utk my SIL..eceli nk kasi ms besdaynya tp Sally tekad nk jahit sulaman benang pd bajunya..so, inilah hasilnya..tlgla beri komen dan kritikan agar tgn Sally lebih lembut dan jahitan menjadi lebih kemas..Sally akan berusaha for it..

so, happy viewing ekk...Assalamualaikum w.b.t..



Lelabah Timur..







yg ni lak, baju my SIL...kakak sulong..besdaynya dah lepas 20/10/2009


my 1st thread stitch..


overall sulaman benang..


close-up bunga di bhgn badan..


close-up di bhgn lengan baju..

Quote:
Kak Yan --> tima kasih:> tula, mmg xrugi p belajaq even susah la skit sb jauh kan..kena set btl2 dgn kanda ni..nk p sorg2, dia xbg so kena ikut mood driving dia la hehe...

Dana --> ye ke comeii hehe...tima kasih..Sally ni sb rs cam semangat je nk sulam benang..tu yg cuba kat bj SIL tu..lepas ni, abih bj2 cust, nk try bj sndr lak..itu pn kl larat la hehe..perut nmpk je kecik tp rs berat tul bdn ni hehe..
kl Dana sulam benang, mesti cantik sb sulam manik Dana cantik sgt..suka tgk tau..

Mira --> tima kasih..eceli mmg xbrp cantik tp KS puas hati sb dpt merealisasikn pd baju..dah lama dah ngidam nk sulam benang ni..
tp kan, memula tu ms nk start jht kan, mmg terlupa, asyik salah je..dok termenung lama jgk sampai kanda tegur kenapa termenung..hehe rupa2nya terlupa teknik..lama jgk nk ingtkn blk ni, dgn keadaan skrg ni mmg lg la cpt lupa kan..
bila dah ingt, terus buat note baru dan sulam tanpa henti2 hehe..ingt bila dah abih semua bj2 cuts(ada 2psg ajee lg..), br nk try bj sndr..dah beli bj plain..hrp2 kanda izinkn la hehe..

Kak Sarimah --> tima kasih bebyk hehe..ala, kl Kak Sarimah sulaman benang pun, mesti cantik...tgklah sapa Sifunya kan Kak Sarimah try je kat baju sndr mcm Sally..tp Sally try kat baju my SIL la sb nk bg free hehe..utk percubaan kan..

Kak Nora --> Salam Kak Nora..
tima kasih bebyk bkn setakat mengomen tp memberikn semangat dan tunjuk ajar..skrg ni mmg agak ketagih sulam benang ni cuma kekdg tu keadaan kesihatan xbrp nk mengizinkan la..
apa2pun, tima kasih byk2..segala budi Kak Nora mmg Sally xdpt nk balas..mudah2n Kak Nora sntiasa success dan diberkati selalu..amin..

imass --> wahh..berbesar hati krn mndpt komen drpd senijahitan yg meletup ni..tima kasih cz sudi visit Fp Sally yg serba kekurangan ini..tima kasih byk2..
btl tu, mmg credit 2 Kak Nora..insya-Allah Sally akan terus memperbaiki hasil air tangan Sally ni..tima kasih..


Tuesday, 17-Nov-2009 12:41 Email | Share | | Bookmark

Assalamualaikum w.b.t...

Semlmnya kelas sulaman benang so hari shopping jap kat IOI dan Jusco..saje je nk tambah koleksi seluar peknen kan..

Tp telah terjadi satu tragedi yg mmg menyayat hati..meh Sally cite..pd Ahad tu, mmg rest sepuas2nya, kanda dah belikn sarapan dan Sally sambung tido la..penat semlm tu xhilang lagi..then berkemas dan terus check-out..then gi jucso sb nk beli seluar peknen Sally, seluar keje kanda dan ada 2,3brg yg kebetulan murah serta mmg berguna la..

Then nk mkn sb nk terus balik...bajet nk solat kat Bentong sb kat sana selesa nk solat sambil minum2..oleh krn nk cepat, kitaorg mkn McD so kanda gi Q sementara anakanda2 main kat playground..sambil2 Sally cari tmpt duduk, sambil2 Sally tgk2 anakanda2 ni..Alhamdulillah semuanya ok masa tu..tetb anakanda sulong dtg pd Sally dan btau yg hingus dia byk..sambil Sally kesat hingus, kanda dah bawa makanan..kanda tanya la mana 2nd anakanda..Sally ckp la dia still kat playground..kanda gi la cari, katanya xde..Sally ckpla, dia selalu sembunyi kat bawah slide tu..kanda gi cari lg, xde jgk..alih2 mmg HILANG..ya Allah, Sally xtau nk gambrkn keadaan Sally pd ms tu..perut dah rs pelik, airmata tu xkuar pun tp kepala dah rasa pening2 skit..kanda mtk Sally bersabar dan berdoa byk2...kanda mtk Sally mkn dulu even Sally dah hilang selera mkn..kanda ckp, mmg anakanda kita hilang tp dlm perut tu anakanda kita jgk..nk xnk Sally telan jgk..jantung Sally dah berdegup pantas dah..kanda dtg semula dan katanya dia dah cari seluruh IOI, mmg xde..lg la Sally rs nk pitam..kanda ckp dia nk buat report..

Pada masa tu, Sally mkn mcm xmkn je..tetb dlm hati terdetik bhw anakanda yg ni kl berjln, mmg jauh so Sally call kanda..Sally nk mtk kanda dtg mkn dulu sementara Sally gi cari lak sb Sally rs Sally tau dia di mana..Sally call tp kanda xangkat..ya Allah, kenapa lak ni..risau lak..xlama tu kanda call, katanya,”Yang, anak dah jumpa..!!”..ya Allah, gugur airmata Sally ms tu..syukur pd-Mu ya Allah..ms tu jgk Sally tadahkn tgn, “Ya Allah, sesungguhnya aku telah mengabaikan amanah-Mu..ampunilah aku ya Allah..amin”...sampai saja kanda sambil mendukung anakanda, Sally terus peluk dan cium anakanda..anakanda mcm biasa la, sengih2 sambil tunjuk mknan, “Nak..!!” ya Allah, budak comei ni bertuah sungguh hehe..Sally dah xkisah org sekeliling tgk Sally menitiskn airmata even malu jgk hahaha..

Lepas mkn, terus bertolak balik ke Kuantan..stop kat Bentong utk solat..lepas solat tu, Sally terus sujud syukur krn limpah kurnia-Nya anakanda Sally dpt ditemui merayau2 kat Jusco..so, pengajaran pd Sally la..kena perhatikan anakanda2 dan jgn tumpu pd sorg aje..alahai, baru 2 org, nk masuk ke-3 ni, Sally kena lebih berusaha dan berhati2..

Ingatan Sally pd semua ibu bapa, awasilah anak2 anda..biar susah asalkn diorg selamat..sblm anakanda ditemui kan, dlm benak Sally terlintas jgk yg Sally msk TV sb anak hilang kan..mcm kes Sharlinie..ya Allah takutnya..di sini, Sally letakkn pict anakanda Sally yg hampir2 HILANG..tgklah wajahnya yg comei tu even Ibunya xcomei langsung haha..so, sambil2 amik pengajaran, silala jenguk picas2 ni..Assalamualaikum w.b.t..



sesampai je, terus je bergambo sb si bijak berdua ni mmg tomei noo dlm troli hehe..semlmnya bertemakn MERAH so hari ni PURPLE la polak


tgklah betapa tomeinyeeee dia..xsampai hati nk letak kat TV if dia HILANG..alhamdulillah syukur sesgt berjaya ditemui..

Quote:
Kak Zai --> tu la psl...kl xbawa diorg jln2, nnt takut jd jakun lak hahaha..kanda yg nk ajo diorg explore sampai tersesat hehe..alhamdulillah jumpa kan..syukur sesgt..
Kak zai, xsempat nk jumpa Kak Zai tempoh hari..kl ada ms, insya-Allah kita jumpa lg ekk..

Kak Yan --> lor..mmg patutla hilang, maknya dok tgk kilauan berharga hehe..alhamdulillah Sally xbrp minat dgn kilauan2 ni..siap buat syarat pd kanda ms nk kawin dulu, xnk cincin sb ms tunang dah ada cincin..so, kasi seutas rantai shj..xnk lebih2 hahaha..mmg Sally kureeeng la skit bab2 ni..
Kak Yan, depa letak McD dkt dgn kedai emas tu bukannya apa, senang si asben2 ni..kl wife dia dok jamu mata, dia blh jamu selera hehe..

Kak Norli --> salam Kak Norli..tima kasih sb sudi jd silent reader kat Fp Sally yg xseberapa ni..tu la Akak..kita rasa kita dah cukup berhati2 tp dah nk terjadi kan..tp mmg lepas ni Sally kena lebih2 brhati2..bestnya dah 5org anak..kanda dok idam nkkn 5-6org ni hehe..kena kuatkn semangat ni utk besarkn, jaga dan kawal anakanda2 yg sedia ada ni..tima kasih atas nasihat

Aishah&Suria --> itulah psl..elok sgt kita kategorikan sbg Tragedi November 2009..ms dulu Abg Is pernah hilang jgk tp bukan hilang pun tp dia ikut salesman jual brg Anakku ..mmg bikin terkejut jgk tu..dan ms tu jgk KS peknen 2nd baby..mcm keturunan lak, asal KS peknen, diorg saja je nk hilangkn diri..alahai nk bg KS separuh giloss kot hahaha..
korang bila nk blk kg? dtg lah umh KS..KS mmg xblk kg pun, mmg xpernah blk beraya pn(raya haji shj)..sejak belajar lg mmg xpernah blk hehe..apa2 hal, sms ek..


Monday, 16-Nov-2009 14:56 Email | Share | | Bookmark
Kelas Sulaman Benang 2009..

Assalamualaikum w.b.t….

Aduhai, bersawang tul Fp Sally ni..asyik bersawang je ek hehe..Maafla xsempat nk mengemas ni..da’ main prob adalah tenet ni haaa..skrg ni dah ok skit, alhamdulillah…so, mari kita re-cap blk apa yg terjadi last week..jeng jeng jeng..

Last week, bertarikh 7hb November 2009 (sptmana sume sudah maklumla kan ttg kelas sulaman benang anjuran Sifu kita, Kak Nora..)so Sally nk cite la skit suka duka Sally sepanjang proses pembelajaran..sblm belajar..semasa belajar dan sesudah belajar..

Seblm tu, di sini Sally amik kesempatan utk mengucapkan jutaan tima kasih pd jiran Sally, Kak Jah yg sudi memimjamkn ketenya pd Sally hehe..alhamdulillah Sally selamat sampai di Puchong dgn ihsan jiran dan doanya..alhamdulillah Sally ditemukan dgn jiran berhati mulia spt Kak Jah..budi baik Kak Jah mmg Sally kenang sampai mati dan segala pertolongan Kak Jah mmg Sally xmampu nk membalasnya..hanya doa saja yg mampu Sally panjatkn..semoga Allah sentiasa memberkati Kak Jah sekeluarga..amin..

#seblm belajar#
Sally la org yg paling-paling last sekali yg sampai di kelas hehe..nthlah, kanda tersesat skit..katanya dia nk ikut signboard tp apakan daya sesat jgk hehe..xpe, at least Sally selamat sampai..dah sampai tu, sememangnya termengah2la Sally ni hehe..Kak Nora soh Sally rest dulu, sambil tu dptlah Sally mkn kuih karipap hik hik hik..

#semasa belajar#
Rasa kekok sb xbiasa dgn sulaman benang ni kan tp alhamdulillah, berkat tunjuk-ajar Kak Nora dan Kak Lily, fahamlah jgk Sally ni tp tgn Sally keras lg..bak pesan Kak Nora, kena praktis selalu..tp kelas kali ni Sally rasa agak releks skit, tak terkejar2 mcm kelas sulaman manik dan labuci..nthlah, myb sb kali ni just involve benang saja kan..even benang berserabut dan bertaburan haha..
Dlm byk2 sulaman, Sally rasa Sally paling teruk adalah Bullion Roses tu la..teruk noo rupanya hehe..Sally dah tekad nk latih-tubi lg sb mmg mak sedara Sally dah booking tu hehe..(belum belajar, dah ada org book..mcm terror je haha..)..yg lain2 tu susah jgk tp bila dah tau teknik sebnr, rs yakin skit nk jahit..yg paling best adalah ’jagung’ (nama sbnr: Raised Woven Picots)..mmg best sulam jagung ni, rs mcm xnk berenti je hehe..

#abih kelas#
Sprt biasa la Sally selalu jd org yg terakhir..kali ni Sally sempat mengabdikan gambar anakanda2 Sally bersama Kak Nora..hari ni kitaorg bertemakn wrna merah (esoknya ada perlawanan MU hehe..)dan mmg kitaorg akan bertema2 hehe..
Bg Sally, sulaman benang ni agak mudah drpd sulaman manik dan labuci..sb xperlu nk pk nk pilih manik mana, kena hati2 sb takut manik berterabur dan mcm2 la..kl sulaman benang ni, just benang aje kan..even simple tp kena cekap tp Sally xcekap lg..kena usaha lebih lg la..

Utk kwn2…
**Kak Sheema-->hasil tgn Kak Sheema mmg cantik..jeles tau..blk dr kelas, Sally terus latih-tubi dlm kete hehe..tudung Kak Sheema pun cantik, sesuai dgn tema kelas kita
**Kak Asiah-->cepat btl Kak Asiah jahit..tak terkejo Sally ni..Kak Asiah sama je dgn Kak Sheema, cantik je jahit..
**Kak Erra-->paling-paling kelako bila Kak Erra cite ttg anak bujangnya..time jatuhkn brg2 tu..Sally cite pd kanda..kanda ckp, kl camtu dia nk buat mcm anak bujang Kak Erra la..kot2 Sally akn beri perhatian pdnya hehe..ngade2 tul..kuih Kak Erra pun sedap, anakanda2 Sally xhenti2 mkn even si Abg tu alergik..
**Kak Sarimah-->Sally suka nama Akak..sedap je telinga mendengar bila Kak Nora sebut nama Kak Sarimah..lupa lak, tudung Kak Sarimah pun cantik..
**Aishah-->mula tu Sally wonder nape Aishah panggil Kak Nora dgn nama Kak Mai sb setau Sally hanya Kak Lily je yg panggil nama tu..so, masa tu Sally assume Aishah ni sedara Kak Nora...rupa2nya SIL Kak Nora hehe..patut la..
**Mira-->this is da’ 1st time bertentangan mata dgn Mira..pernah cet dgn Mira lama dulu..then sejak Mira peknen, terus senyap kan..so, skrg ni bertambah2 gebu la Mira ni..putih melepak orgnya..then kecoh lak cite psl adiknya, Kamal Bionik..ooo, kakak Bionik rupanya..
**Kak Lily-->tima kasih atas segala tunjuk-ajar..Kak Lily mmg slim la lepas bersalin ni..hebat tul..cantik seluar jeans Kak Lily..kanda soh Sally jht mcm seluar Kak Lily tp xtaula bila nk menjahitnya hehe..
**Kak Nora-->jutaan tima kasih jua cz sudi terima Sally utk attend class Kak Nora even last minute..tima kasih cz izinkan tapaukn makanan..layani anakanda2 Sally tu hehe..halalkn makan minum anakanda2 dan kanda Sally ye..kanda ckp sulaman benang Kak Nora xsama pun dgn naga..kanda tgk cantik je..Sally kena usaha lg ni tp kena jaga kesihatan jgk kan..mmmm..

So, kali ni just picas yg ada dlm camera Sally..happy viewing ye..Assalamualaikum w.b.t..



my new classmate..nnt Sally apdet sidebar Sally ekk..


lihatlah betapa tekunnya kakak2 seperjuangan Sally menyulam..


Kak Nora wif Mira..Sally suka tgk pict ni..cute je..


hasil sulaman benang Sally yg tak seberapa ni hehe..


hasil sulaman benang Sally lg..


pict yg paling berharga ni hehe..tima kasih Kak Nora cz sudi bergambo dgn anakanda2 Sally yg tomei2 ni hehe..


utk tatapn sume..budak yg paling tomei di abad ini hehe..budak paling kacak tgh tido ahazzz..


Sunday, 15-Nov-2009 12:43 Email | Share | | Bookmark
I'm Home...

Assalamulaikum w.b.t...

fuhh..penat tul berjalan2 ni kan..tp best..even Sally dah pernah bawa family Sally ke Langkawi tp kali ni kitaorg bermalam di sana..so, dptlah bonda Sally shopping sambil2 berehat..kali ni Sally tekad nk mtk bonda pilih sndr corak dan pattern pinggan mangkuk kesukaannya sb Sally ni mmg xpandai memilih..tambahan pula, Sally ni bukan jenis shopping mcm tu..kl takat shopping brg2 dapur tu, mmg biasa la..ni shopping yg saja2 shopping tu, mmg xbrp suka la..sb Sally xreti nk memilih dan MALAS hehe..

so, setelah 3hari 2mlm berada di sana..balik dr Langkawi tu, terus gi Padang Besar sb bonda Sally teringin nk gi kan..kebetulan Sally ngidam nakkan teady bear haha..(dah jadi mak budak pun, terhegeh2 nk kan teady bear )...

then balik dr tu, barulah Sally rest sepuas2nya..dan kebetulan tenet lak buat hal so mmg rest la hehe..di sini saje je Sally aplod pict bonda dan kakak Sally..so, happy viewing hehe..Assalamulaikum w.b.t...


Khas utk tatapan semua..x-specially utk Kak Nora..lihatlah perbezaannya ekk..

My Bonda..mmg Bonda kandung tau..biasala muka xseiras sb Sally ikut genetik Ayahanda..(dr kecik Sally ni dikatakan anak sedara kpd Bonda dan Ayahanda hehe..sampai dah kawin dan dah ada anak ni pun, diorg still ckp yg Sally ni anak sedara hehe..ayat yg biasa terdengar bila blk kg,"lorrrr..ni anak Kak Biah ka..?lainnyaa.."..dah lali dengar ayat2 sebegitu )


My Bonda dan My Sis..diorg ni mana2 pegi pun, org akan cakp diorg ni adik-beradik sb mmg sepesen hehe..


Tuesday, 20-Oct-2009 07:51 Email | Share | | Bookmark
Siaran Ulang Tayang..

Assalamualaikum w.b.t...

so, hari ni dah masuk bulan baru kan..1 Zulkaedah 1430H dah..dan hari ni Sally cuma nk ulang tayang baju Kak Yati kita ni di mana Sally pernah jahit sesuatu tika dulu..tp Kak Yati kurang berpuas hati so Sally jahit semula..yelah, dulu mmg Sally baru belajar..mcm2 la kita kena belajar kan..Alhamdulillah Kak Yati ni faham keadaan Sally..dia xde bagi deadline pun haha..

so, inilah baju yg blh dikatakan berkurun lamanya utk disiapkan walhal jahitan tocang saja hehe..maaflah..so, lepas ni Sally mmg akan berehat agak lama skit..disamping Jumaat ni Sally akan ber'holiday' dan nak keringkn poket di Langkawi hahaha..

setakat ni ada 2 psg baju lg yg tiada jugak deadline tp Sally akan mula jahit selepas berehat panjang ni..di samping menunggu tempahan utk Hari Raya Aidil Adha 2009..so, kl ada sesiapa berminat, sila la SMS Sally ye..insya-Allah, Sally sedia menerimanya..till then, happy holiday for me dan enjoy the picas ye..

Assalamualaikum w.b.t..




Quote:
Dewi --> maafla Dewi..KS xbrp sht hari tu..no tetap yg sama..017-9130507..

Juan --> thanks for ur info..KS dah sign-up dah..

Kak Nani --> tima kasih bebyk..


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net