..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-Jan-2010 08:22 Email | Share | | Bookmark
KELAS SULAMAN MANIK DAN LABUCI 2010

KELAS SULAMAN MANIK DAN LABUCI 2010 DI KUANTAN, PAHANG

Assalamualaikum w.b.t..

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi krn limpah kurnia-Nya akhirnya impian Sally utk adakan Kelas Sulaman Manik dan Labuci tercapai dgn pertolongan Sifu kita, Kak Nora dan Kak Lily..terima kasih sesgt..so, di sini butiran-butiran lanjut mengenai kelas tersebut adalah seperti berikut :

TARIKH = 31HB JANUARI 2010 - AHAD

TEMPAT = DEWAN GEMILANG BPME JPS PAHANG, SEMAMBU, KUANTAN, PAHANG

MASA = 9 PAGI HINGGA 6 PETANG

YURAN = RM 250.00

PAKEJ = 20 TEKNIK SULAMAN MANIK DAN LABUCI (ASAS DAN LANJUTAN)

JUMLAH PESERTA = 15 ORANG

LAIN-LAIN = PERALATAN JAHITAN DAN JAMUAN RINGAN(MINUM PAGI, LUNCH DAN MINUM PETANG) DISEDIAKAN


*** Untuk makluman, wang Pra-Pendaftaran tidak akan dikembalikan kepada mana-mana peserta yang ingin membatalkan penyertaan. Walaubagaimanapun, peserta tersebut boleh menggantikan penyertaan beliau dengan peserta yang lain. ***

PROSES PEMBAYARAN

A) secara online
1. Membuat pembayaran Pra-Pendaftaran sebanyak RM 100.00 ke Akaun Maybank 101 208 206 973 - Nora Abd Rahman.
2. Maklumkan kepada Kak Nora mengenai maklumat pembayaran Pra-Pendaftaran melalui Email : nora.beads@yahoo.com / Tel : +6012 365 4519.
3. Setelah pengesahan dibuat oleh pihak noramanik, Kak Nora dan Sally akan memasukkan nama anda ke Senarai Peserta di sini.
4. Baki pembayaran yuran hendaklah dibuat semasa Pendaftaran kelas seperti yang tertera di MAKLUMAT KELAS di atas.

B) bagi peserta yg tinggal di Kuantan, bolehlah membayar yuran pendahuluan kpd Sally secara terus dan selebihnya hendaklah dibuat semasa Pendaftaran kelas nanti.


Bagi yg berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kelas ini, bolehlah menghubungi Sally di talian : 017-9130507 atau email chukiwa@yahoo.com


SENARAI PESERTA
1. Kak Ros : 016-788xxx
2. Kak Rahila : 019-3003xxx
3. Akma : 017-9730xxx
4. Qorrie : 019-9647xxx
5. student Kak Nora
6. student Kak Nora
7. student Kak Nora
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

**map akan diletakkan ASAP ye..hrp bersabar dan segala kesulitan amatlah dikesali..tima kasih..**

Quote:
Kak Nora --> Waalaikumussalam w.b.t...Sally rs berdebar2 je hehe..tima kasih di atas segala kepercayaan Kak Nora pd Sally..insya-Allah, kita jump nnt

Kak Zai --> Kak Zai, tima kasih..Kak Zai, mehla ke Kuantan..kita blh mkn2 dgn Kak Nora dan Kak Lily hehe...


Friday, 15-Jan-2010 13:51 Email | Share | | Bookmark
Baju my 2nd SIL and my Bonda..

Assalamualaikum w.b.t...

Kali ni Sally berjaya siapkan 6 psg baju even bz dgn majlis perkahwinan SIL this weekd dan nxt weekd, alhamdulillah..4 psg drpdnya adalah dr my 2nd SIL dan 2 psg lg adalah baju my Bonda..Sally ada jahitkn manik utk baju MIL tp terlupa nk xsnap tp xpelah, just iring single je utk 3 psg baju..

So, kl dulu my 2nd SIL mahukan iring single, Pua Design dan Vee Passion serta kali ni beliau cuma mahukan iring single saja. Tapi Sally rasa mcm xbest kan(mcm perasan bagus saja kan hehe..maafla..), Sally jahitkn iring double, manik tabur, simple design dan satu sulaman benang bg memantapkan lg keyakinan Sally dlm Sulaman Benang ni..

Bagi baju Bonda lak, Sally cuma jahitkan iring double dan manik tabur di bahagian tangan sahaja. So, let’s enjoy da’ picas and plz giv some comment, ok..(hehe..sejak thn baru ni, nk speaking london lak kan hahaha...)..opss, terlupa lak..Sally mtk maaf sb pict diambil sblm dry-cleanig so baju2nya kedut seribu la, harap maaf ye..

baju2 ni dah siap sblm 13hb Januari 2010 lg..saja je Sally buat marathon even kesihatan xbrp nk mengizinkan..

Till then..Assalamualaikum w.b.t..



Manik Tabur utk Bonda..


iring double utk Bonda lagi..


Manik Tabur utk my 2nd SIL..tp Sally nak beri nama "Taburan Alwani" yg membawa maksud taburan yg berwarna-warni..(hehe..mcm nk beri nama baby lak..)


iring double for my 2nd SIL..


this is my 2nd Thread Embroidery hehe...harap2 berilah komen agar Sally dpt baiki segala kekurangan ye..dan sulaman benang kali ni Sally beri nama "Dayana Passion"..


close-up bhgn leher..


bhgn leher..lain angle hehe..eceli nk tnjk sulaman bunga tu hahaha..


bhgn tangan..simple + malas haha..


close-up sulaman benang di bhgn tangan..


pattern ni Sally beri nama "Jalinan Permata"..


Quote:
SARINA --> tima kasih bebyk..Sally masih lg dlm pembelajaran sulaman benang ni hehe..tp Sally nk btau satu rahsia la..Sally cuma tahu jahit sulam benang bunga ni saja..yg lain2, agak susah skit..kena praktik lagi hehe..
btw, tima ksih cz sudi visit Fp Sally yg xsebrp ini..

Kak Zai --> amat kemas..?? wahh, rs berbunga je Kak Zai ckp camtu hehe..tima kasih..Sally masih lg belajar ni...nk memantapkan sulaman benang ni sb org2 lama (makcik2) suka dgn sulaman benang berbanding dgn sulaman manik ni..
Kak Zai, meh la turun Kuantan..ramai org nk beli manik ni..kl sample dah siap, Sally nk satu ekk...hehe..

Kak Zai --> CNY holiday..? Sally xpasti la Kak Zai..kena tny kanda dulu..takut dia ada plan lain..blm bncg lg ttg CNY holiday dgnnya hehe..tp kl Kak Zai pos, blh x..? nnt Sally bank-in je duitnya..hehe..


Friday, 8-Jan-2010 07:24 Email | Share | | Bookmark
Kelas Sulaman Benang 2010..@Kuantan..

Assalamualaikum w.b.t..

Di sini, Sally ingin mewar2kan bhw Sally ingin mengadakan Kelas Sulaman Manik dan Labuci untuk kwn2 yg berada di Pantai Timur khususnya di Kuantan, Pahang. Insya-Allah kl tiada aral melintang kelas akan diadakan seperti berikut :

Tarikh : 30/01/2010 - SABTU
Tempat : masih dlm pencarian (sekiranya ada pihak yg sudi menaja atau tahu tmpt yg sesuai, mtk hubungi Sally ye tp dlm kwsn Kuantan la. Sally tak dibenarkan pegi jauh2 hehe..)
Bayaran : akan ditentukan oleh Kak Nor
#terhad pd 10org sahaja so first come first serve..

Apa yg menarik dalam kelas ini adalah, Kak Nora sndr yg akan turun dari KL utk mengajar dan Sally cuma menolong apa2 yg patut saja. Semua ini adalah utk pengajaran dan pengalaman Sally bg memulakan langkah kedua selepas bersalin kelak, insya-Allah. Terima kasih pd Kak Nora even kita belum capai kata putus lagi disebabkan Kak Nora agak bz (murah betul rezeki Kak Nora ekk..amin..).

Apa2pun, Sally mendoakan agar impian Sally ini akan menjadi nyata dgn keberkataan Allah dan keizinan kanda serta kesudian Kak Nora di samping sokongan kwn2 semua..amin..dan bagi sesiapa yg berminat, sila hubungi Sally ye. Tima kasih dan Assalamualaikum w.b.t.


p/s: Pada adik Akma, diminta sms Kak Sally sb no Akma telah didelete oleh tauke handset KS, harap maaf sesgt. Sms KS ye..


Quote:
mama_suri --> alhamdulillah tima kasih..mudah2n kelas akan berjalan dgn lancar dan diberkati...mama join la sekali kl xde hal ekk...btw, tima ksh cz sudi jenguk Fp Sally ni..


Sunday, 3-Jan-2010 00:45 Email | Share | | Bookmark
Jemputan Majlis Perkahwinan 2010..



Assalamualaikum w.b.t dan Salam Tahun Baru 2010..

Maafla Sally lmbt sesgt apdet Fp Sally ni..agak bz dgn keje2 harian di samping nk melangsaikan hutang2 bj2 cust hehe..(ada2 je alasan ekk..)..

sempena membuang sawang-mawang ni dan memulakan lembaran Tahun Baru kali ni, Sally ingin menjemput rakan2..kwn2..akak2..adik2..makcik2 dan sesiapa yg mengenali Sally di alam siber ini, ke Majlis Perkahwinan SIL Sally pd 10hb Januari 2010 yg akan diadakan di Dewan SRJK(C)Selayang Baru di mana di situ jugakla tmpt berlangsungnya perkahwinan Sally bersama kanda suatu tika dulu hehe..(dah brp thn ekk...hahaha..)

Majlis Pernikahan akan diadakan pd 9hb Januari 2010 dan diadakan di rumah FIL la..dah biasa camtu..kebiasaannya tetamu yg dtg adalah sedara mara dan kenalan2 rapat aje..takut xmuat lak hehe..

Jemputlah ekk...majlis bermula 12.00 pm untill 4pm dan Majlis Persandingan pukul 1.1.5pm...oleh kerana temanya purple pink so kaler font kali ni pn ikut join sekali hehe..

apa2 hal, call@sms Sally ekk or kanda...ckp je kwn Sally, nnt kanda akan bg direction..kl harapkan Sally, mmg xtaula jlnnya hehe..takut makin tersesat lak

Sally : 017-9130507
Ijan (kanda) : 019-9893950

utk majlis sebelah lelaki lak, akan diadakan pd 16hb Januari 2010 di Bayan Baru, Penang..bg sesiapa yg tinggal berhampiran tu, jemputlah ekk..dptlah kita jumpa..Assalamualaikum w.b.t





Sunday, 22-Nov-2009 12:37 Email | Share | | Bookmark
Baju 2nd Kak Jah - Jiran yg berhati mulia..

 
Assalamualaikum w.b.t...

hari ni Sally xsempat nk celoteh byk2 sb kanda nk guna tenet ni...so, ini adalah 2nd baju my neber, Kak Jah...dah siap hari Jumaat lepas cuma xsempat nk aplod..just highlight sikit2 je sb Kak Jah nk pakai ke sekolah..xnk bling2 sgt hehe..so, happy viewing ye..

sblm tu, ingin Sally ingtkn di musim hujan dan banjir ini, marilah kita menjaga kesihatan, kebersihan, anak2 dan brg2 yg berharga spt dokumen2 penting tu..Selamat Bercuti dan Selamat Hari Raya Aidil Adha..Assalamualaikum w.b.t...




Quote:
Kak Sarina --> tima kasih tp ini just highlight je bkn design menora hehe..Sally dah jenguk FP Akak..mmg best..byk info..teruskan ye..btw, thanks cz sudi jenguk Fp Sally yg xseberapa ini..

Kak Nani --> tima kasih..baiklah Akak...caiyok2...tp thn ni aje la..kena cuti rehat beberapa bln lps ni hehe..

Nurlyn --> ok xpe...silala..

Elle_feeza --> tima kasih..Kak Elle pun apa kurangnya..semoga kita sama2 success dlm bidang ni..amin..

lehabeads --> Salam perkenalan utk Kak Leha jgk tima kasih cz sudi visit Fp Sally yg xsebrp ni..Sally dah visit Fp Akak tp xsempat nk tgllkan jejak tp design Akak pun cantik2 belaka..mmg meletup..btl..Sally xtipu..


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net