..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 24-Nov-2008 10:19 Email | Share | | Bookmark
Akhirnya selesai jua..

Pok Chu..anakanda..Nenda..
bilik no.2..wachaa..
Alhamdulillah..selamat adik bongsu Sally berkhatan pg tadi dlm jam 11am..actually kul 10am tp sb ada dua org yg masih menunggu dan sorg lagi datang utk cuci...dah bereh satu bab, masuk bab melawat plak..melawat family angkat Sally..diorg nak berangkat menunaikan haji di Tanah Suci Mekah..aduhai, terasa sayu sebenarnya tp disebabkan kepenatan yg tak habes lagi..so, senyum saja..sempat borak dgn ibu angkat..bestlah tp sempat gak Sally bisikkn pd ibu.."ibu, kl ibu ingt, doakanlah Sally ada puteri utk 3rd baby" ...sempatlah lagi tu walhal anak ibu belum lg ada rezeki anak even kawin sama thn dgn Sally..ala, itulah rezeki kan..kan kawan2.. ...

aduss..bila dah stop beading ni..nak start balik tu, bukan main susah..ada2 je alasan hehe..jadi virus M la..wahaahaha..opss, ni ada pic semasa kitaorg tgh tunggu turn.. cite skit psl berkhatan tu..mmg dah tunggu lama kan then Mak(Nenda) xnak masuk plak..dia takut nnt adik(Pok Chu) jadi penakut dan manja..Sally plak mmg nak sgt2 masuk ...so, Sally masuk dgn Abah(Atuk) aje yg masuk..lor, Atuk pun xbape berani rupanya so Sally la kena mengadap doktor semasa proses perkhataan berlangsung..ngeri gak tp bila Pok Chu nak menangis, Sally tenangkan..bila dia menjerit kesakitan, Sally akan cakp,"tahan sikit..sikit aje lagi..sabar ekk"..dah selesai tu ingt Pok Chu ok la..rupa2nya sampai aje kat umah, dia menangis sb Nenek dok sebelah dia..haha..opss..

skrg ni..apa2pun alasan..mlm ni akan ku teruskan perjuanganku..hiyaa..caiyok2..


Quote:
Kak Nora --> tq..hehe..tula psl, xsabar nak siap SF ni..nak tayang kat staf2 kat sini


Sunday, 23-Nov-2008 12:47 Email | Share | | Bookmark
Mengisi Kekosongan ini...hehe..

separuh SF..
bunga..
close-up sikit..
View all 6 photos...
Alhamdulillah kami anak beranak selamat tiba di kg..Kedah...cuti2 sek mmg byk aktiviti2 family ni sprt berkhatan..kenduri tunang..kawen dan sewaktu dgnnya mmg la ...adik Sally plak ni nak berkhatan..adik bongsu..dah Standard 4 dah..mmg manja giloss n agak penakut la..tp bila Sally ada, dia buat2 berani la..sb xnak Sally marah2 dia huhaaaahahaha..

sprt biasa la kl dlm bulan 11, 12 n bulan 1..cuma Sally&anak2 je yg balik sb kekanda tersayang terpaksa bekerja..cuti mmg dibekukan la..maklumlah banjir kan..shian kandaku tp adinda akan balik hari Khamis ni, insya-Allah..kali ni dah masuk kali ke-4 Sally drive sendiri..even malas bercampur bosan tahap gaban tp terpaksa jua Sally gagahi..Sally mmg xkisah hujan ke..gelap ke..panas ke..apa ke tp Sally paling paling paling kisah adalah hero2 Sally tu..pening dibuatnya..

kl dulu ms peknen 2nd baby, anak yg 1st xnk kat sapa2 termasuk pd kanda..so, terpaksalah Sally yg membuyut ni meriba anak sambil drive pd mlm gelap gulita disertai hujan..petir dan kilat..mak Sally mmg takut tp nak buat camne..dah anakanda mcm tu..nakkan bondanya yg garang ni

tp xsangka plak 2nd anakanda ni jugak mcm kekandanya..so terpaksalah jua Sally drive sambil riba baby tomei tu..eeee..geram tul..bila Sally dah pegang dia, dia terus diam menangis..dahla tu dia siap tersenyum plak tu.. abih cite sepasal..

ni satu pasal lagi..oleh kerana Kak Nora xupdate lg...so Sally letaklah projek2 yg Sally cuba pratikkn..hasil dr pembelajaraan kelas Kak Nora la..tgklah..

bila dah shopping manik, labuci n benang dgn kanda, kira rasa membarala semangat tu..mula2 tu mmg semangat jahit SF then jadi malas bila kena penuhkan border..sb ms tu tgh kemaruk jahit bunga..dok gile jahit bunga tp xminat bunga langsung ....then jahitlah bunga kat baju lain plak..then tetb bosan plak so jahit jelujur kat baju peknen..my 1st baju peknen..then lapo..lepas dinner tu, sambil tunggu kanda siapkn kejenya..terasa nak jahit sulaman benang plak..nthlah..myb sb sindrom balik kg kot ..

Sally mtk tolong kanda bukakn semua manik pd baju raya yg purple tu..sb Sally ingt nak buat design lain la..kanda cakp, aduss..lunyai la baju ni hehe..xpelah, kekandaku..janji adindamu jadi pandai ...by the way, tima kasih utk kekandaku tersayang sb sudi tolong bukakan semua jahitan even jarinya luka akibat main golf..

kat sini ada hasil keje Sally yg nth hape2 & hasil keje kekanda yg rajin sorilah gambar mmg tak begitu clear..blur aje sb guna hp Sally kan...kanda dah booking camera baru utk Sally cayang kanda..


psstt.. camera yg anakanda rosakkan tu Nikon tp kanda gantikan dgn Olympuss..huwaaaa..


Quote:
Mira --> nk buat camne Miraku sayang..dah mmg tanggungjawab ks..mmg berat mata membaca, berat lg bahu yg memikul.. ...insya-Allah..restu dr kanda, doa dr FIL & family..mudah2n xde apa2 yg berlaku..ks akan sentiasa berhati2 dan berdoa agar dipermudahkan segala kesulitan..tima kaceh di atas keprihatinan Mira..Mira ni bagus la..caring..comei..ceria..cermat..
psst, Mira..ks dah mula faham ttg SF..tima kaceh krn beri tunjuk ajar..


Friday, 21-Nov-2008 11:33 Email | Share | | Bookmark
Ros Manja - Baju Kak Ros (Wife Timbalan JPS Phg)

bunga bintang..
tgn saja yg dijahit..
Ros Manja..
View all 6 photos...
19hb November 2008

Akhirnya siap jugak baju Kak Ros..mmg simple..tersangatla simple tp disebabkn Sally ni baru je belajar dan kain dia mmg lembut sesgt so mmg takes time la..alahai, dugaan ...even dah siap tp Sally xdpt nak letak di fp sb tenet syik down je sejak 2 menjak ni..ni pun baru leh connect..tgklah hasil keje Sally tak seberapa ni..utk permulaan..harap Kak Ros suka..sb Kak Ros dah pesan, jahit di bahagian tangan sahaja..hehe..

Sally mtk maaf sb pic xbrapa clear sb guna hp Sally..anak 1st Sally dah rosakkn camera ..

masa Kak Ros dtg amik bajunya..dia begitu teruja dgn SF..wow, bercahaya berseri2 mata Kak Ros bila Sally tunjuk hasil keje Kak Nora..then dia terus call akak dia utk hantar baju kebayanya utk di'SF'kn..wahh..bukan makin suka Kak Ros tu hehe..Sally pun suka, alhamdulillah..mudah2n Sally cepat2 expert & cekap SF ni..

abih saja selesai baju Kak Ros ni..Sally terus buat SF utk baju Sally demi menyahut seruan Kak Nora hehe.. ...


22hb November 2008
Setelah difikirkn dan diselak pelbagai fp so Sally nak namakan my 1st beading ni as 'Ros Manja' sempena nama tuan punya baju ni..hehe..


Quote:
Mr.Mosoon --> tq

Kak Zai --> ala, Kak Zai..xpelah..nnt kl Sally blk kg, leh la Sally singgah kat sana..lagipun Sally tgh belajar buat SF kat baju sendiri tu..so, takes time la nk siapkn tu..

Kak Liza --> adussss...bagai xcaya Kak Liza sudi beri komen sb selama ni mmg Akaklah chef dihati Sally..kl bab masakan, mmg fp Kak Liza la..kl bab beads, mmg fp Kak Nora...wahh..sukanya bila idola menegur kita yg kerdil ni hehe..sukala sukala sukala.. ...Kak Liza, bila nk balik kedah lg..?

DK --> insya-Allah aku turun KL sb besday 2nd baby aku tu 10/4/08 tu sama dgn besday papa mentua aku..my 1st baby plak sama besday dgn mak aku..alahai, diorg je sama..dgn aku xde plak yg sama..

Kak Marina --> tima kaceh..ala, Akak..biasa2 je..utk permulaan ...Kak Marina dok kat ne? Sally lupa la..ala, Akak leh tempah pd Kak Nora@Kak Mimi..Kak Mimi tu mesti dah terror tu hehe..mmm..rindu plak pd semua kakak2..bila la dpt jumpa lg..

Kak Liza --> btllah kata org..Kak Liza ni mmg mmg mmg friendly dan baik hati..Sally xleh gi mana2 bulan 11, 12 dan bulan 1 thn depan..mmg tiap2 thn mcm tu sb banjir..insya-Allah, kl ada masa..Sally nak jmpa sesgt idola masakan Sally ni..tima kaceh utk no.fon Kak Liza..nnt Sally akan sms@call ekk..cayang Kak Liza


Tuesday, 18-Nov-2008 01:11 Email | Share | | Bookmark
Jahitan Pertama for da' 1st. customer

baju Kak Ros..
leher baju pun kosong..
tgn baju yg masih kosong..
hari ni baru start nak jahit baju Kak Ros..wife kpd Timbalan JPS Phg..orgnya mmg manis semanis namanya..baju2nya mmg mostly bermanik2 & berlabuci la..Sally gi umah Kak Ros utk amik baju then Kak Ros tunjuklah koleksi baju2nya..wow, mmg vogue tp Sally belum promote lagi SF sb masa tu Sally xreti lagi nak buatnya..

lepas class Kak Nora tempoh hari, terasa nak cepatkan jahitan manik ni then nak mtk baju lain plak..nak buat SF hehe..biar gempak skit org2 Kuantan menenguknya ...ee..xsabar rasanya..tp Sally perlu siapkan 1st baju ni dulu..Sally ingt nak copy design Kak Nora tp Sally tukarla sikit..tetb timbul satu masalah plak...1st son Sally telah rosakkn camera plak..so, Sally ingt guna hp je...nnt Sally letak pic baju tu ekk..sementara tu, Sally nak sambung menjahit jap

wow, bestla..makin ramai yg bg komen tp....mana dia geng sekapla gue tu..Dayang..dayang!!!!..dimana dirimu..

ni Sally letak pic baju Kak Ros sebelum Sally mula me"beading"nya..ni snap guna hp Sally..actually baju Kak Ros dah ada labuci la pd bdn baju ni cuma Kak Ros nakkan Sally jahitkan manik pd tgn saja tp Sally ingt nk jahit sulaman pd leher baju Kak Ros if ada masa & kelapangan sb next week Sally kena balik kg..adik bongsu Sally nak berkhatan..biasalah kl cuti sekolah kan..tadi Sally br siapkan sebelah tgn sahaja..sb 1st son Sally xbape sihat..xtau nape tetb badan dia panas..dah beri ubat barulah Sally sambung menjahit..oklah, kl Sally dah siapkn kedua2 tgn baju Kak Ros, Sally akan insert dan mtklah semua beri komen&teguran..ok? btw, thanks..



Quote:
Kak Zai --> baik boss..nnt Sally simpan no.code dia..tp kl free Kak Zai turunlah Kuantan ni haa..kl turun skrg, leh la kita sama2 menjenguk mangsa2 banjir.. lgpun nxt week, Sally nk blk kg..leh la promote kat sana plak..

Kak Nora --> ala Kak Nora..bab2 mkn ni biasa la Kak..tgk badan Sally la hehe..btw, tq sb sudi bersabar dgn karenah hampehh Sally ni..Kak, FTIMDC tu apa..?bila tu?

DK --> ala, aku ingt aku xde fans..rupa2nya ada la ahakzzz..ceh,ko punya fp lebih hebat dr aku la..lepas ni ko kena ajo aku la
lagi satu, besday baby ko lebih 3hari drpd baby aku la...baby danny aku tu 10/4/2008..wahh..ada can celebrate sama2 ni...


Monday, 17-Nov-2008 02:50 Email | Share | | Bookmark
Kelas Jahitan Manik Sessi 2/2008

beads, jarum & benang yg telah disediakan..
kain lakaran yg disediakan..
kuih pagi..
View all 21 photos...
Alhamdulillah, akhirnya Sally dpt jua attend class Kak Nora dgn jayanya..mmg betul2 seronok..enjoy..selesa..puas hati..xtergambarla dr kata2..sampai ms on the way balik pun, dok terbayang2 suasana dlm class..dlm tido pun dok memikirkn SF tu hehe..betapa betapa betapa lah ..


Kak Nora@Kak Lily(suppose be Kak Lily@Adik Lily ek..sori..), tima kaceh bebnyk for u'r kindness n helpful..even Sally benginner tp Sally diajar dgn baik sekali..eee..camne ek nak cakp..terkata la..mmg terharu la sb this is my 1st time attend class like this..xsangka mmg best.. dan thanks jua utk mknan2 yg best dan sedap..tp pic kek coklat xsempat amikla

for Dayang..wow..best giler beb dok semeja dgn ko..aku ingt kulah org paling 'pendiam' n 'sopan2' gitu ahakzz...xsangka ada geng dua kapla ...sorila xsempat nk salam dgn ko..anak ko menangis so aku say bye saja..
xkurang jugak Kak Mimi..penyabar tul even Akak lambat sikit drpd ktorg tp Akak selamber je balik umah (taulah umah dekat hehe)..Akak mmg world la..
Kak Marina plak, pd mulanya Sally ingtkn Akak ni serius, rupa2nya sama je..Sally tabik sb Akak mmg tekun menjahit even dihujani dgn panggilan telefon..cayalah Ummi Marina..
utk si manis Yati plak, kl dpt baby gurl..ajaqla dia beading ni..n jgn lupa btau ktorg semua ttg kehadiran org baru nnt ekk..
utk Kak Zai, thanks for everything..manik2 Akak mmg best..nnt Sally nk order lagi ekk..


utk akak2 di meja lg satu tu, Sally mmg mohon maaf bebnyk sb xdapat berkenalan dgn akak2 semua cuma ingt Balkis saja..kalau blh, akak2 sentkan Sally fp akak2 ke..email akak2 ke..or anything yg dpt kita kontek-mengontek..

paling-paling-paling-paling xsangka sekali...RJ dtg..ya Allah, terhenti degupan jantung ni..terkedu Sally masa tgk RJ masuk class..mcm xpercaya la..selalu tgk dlm buku n tenet..ini in front of me..wow, unbeliveable tul ..lepas ni, kl ada class Kak Nora lg n Sally diberi peluang..mmg nak attend class lg la..eee..dpt bergambar dgn RJ la..glamorrr la sekejap hehe..yg best tu, RJ xjemu2 sebut psl Kuantan..perghhh..riak ria terasa dihati ahakzz

ini ada la beberapa keping gambar yg sempat la Sally snap semlm..enjoy it..



Quote:
Kak Nora@Kak Lily --> tima kaceh jua utk segala2nya..termasuk ilmu..friendship..alatan..dan paling best makanan la Sally akan usahakan SF utk bj raya haji nnt..so, tungggggguuu..
Kak Nora, Sally mmg suka share mknan..tp kl nak turun Kuantn, btaula..nnt Sally will make something special tau..(utk bln 11,12&bln 1 thn depan xleh la sb musim banjir..)
Mira --> thanks..nnt kl ada apa2 teguran, komenla ekk..mudah2n makin bertambah maju la dunia beading ni..
mira-creations --> actually dah lama ngidam nak attend class2 mcm ni..dulu ada attend class menjahit tp separuh jln je..tetb nmpk plak beads, nmpk best je..tu yg try tu dan mmg gempak la.. ..Sally dah singgah fp Mira,mmg cantik..tq sb sudi mengomen..
lg satu Mira, semua ini adalah dorongan drpd hubby..pesanan Sally, insya-allah kl Mira akan ada masa utk attend class Kak Nora..mmg lebih berbaloi n gempak beb..
mirahadli --> tq..sama2lah kita semua berjaya dan diberkati


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net