..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 6-Dec-2008 07:53 Email | Share | | Bookmark
..sELamaT hArI rAYa aiDiL aDHa utk semua..



Assalamualaikum...dgn ini Sally sekeluarga mengucapkan "Selamat Hari Raya Aidil Adha" pd semua beaders..frenz..dan viewers..Maafkan segala kesalahan Sally jika ada yg tersinggung atau berkecil hati..yelah Sally ni kekadang byk cakp dan bila byk cakp, byklah salahnya..Maafkan Sally ekk..Halalkan jua apa jua mknan atau apa2 yg Sally terambil ke apa ke..

Jemputlah dtg ke Mahligai Sally di Kuantan ni.."Mahligai Chukiwa Sakuragi" ...seperti thn2 sebelumnya, mmg kami akan beraya di sini utk menyambut Hari Raya Korban ni..sb kekanda Sally, Sakuragi kena bertugas...anak2 buah (staf2) dia, dia kasi cuti tp dia (bos) tak cuti plak..alahai..nk buek camno, keje kan..tp kl nak dtg sini, call la dulu..kitaorg mmg xde buat apa2 persiapan pun ..

mcm thn2 lepas jugak..lepas solat raya di masjid Indera Mahkota ni..terus gi umah family angkat Sally..beraya kat sana la..cucu2 kat sana semuanya girl cuma anakanda2 Sally je guys hehe..selalunya lepas beraya kat umah Mok&Aboh, kitaorg akan balik & TITO ...tp ni dah ada anakanda2 ni, kenalah tukar atibiti ..(dah jadi mok budok oiii..)

so, amiklah kad raya ni..hiasilah kat fp anda semua..


"...SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..SELAMAT BERCUTI..SELAMAT BERKORBAN..DAN SELAMAT KEMBALI MEN'BEADINGS'..."
Semoga Allah sentiasa memberkati..panjangkan usia..dimurahkan rezeki..ditetapkan iman..dijauhi dari segala kesukaran/hasad dengki/ngadu-domba/ghibah dll..diberikan kesihatan utk beribadat..dikurniakan anak2 yg soleh/solehah..diampunkan segala dosa2 kecil mahupun yg besar..dan dimatikan dlm keimanan serta dlm golongan org2 yg bertaqwa..(kl dpt syurga yg dekat dgn Rasulullah, lg best..mudah2n la..amin)


Saturday, 6-Dec-2008 04:52 Email | Share | | Bookmark
In Progress..

1st baju..baju ijo..
2nd baju..baju biru..
mmmm..akhirnya dapat jua Sally amik baju Kak Yati ..ekceli dah lama dah nak amik bajunya tp disebabkan Sally blk kg dan Kak Yati bz bebenor (maklumlah musim banjir dan nk close acc)..Sally mtk byk2 psg sb bukan dia blh pakai pun hehe..nak tau nape..? sb Kak Yati skrg ni tgh peknen..sb tu Sally target Kak Yati tu..org lain target jugak tp diorg kata nak bg baju kain kosong..tp Kak Yati bg 2 helai aje..xpelah Kak Yati..nnt Sally bikin bling2 (bak kata Kak Zura bling bling )hehe..

semlm Sally gi opis tp sebelum tu Sally sempatla jahit manik beriring-single la..then masa nak tunjuk sample pd diorg..diorg begitu teruja dgn manik beriring ni hehe..Sally kata, "ala, yg ni senang dan mudah..baru kejap tadi buat ni.."hehehe..(eksyen tul Sally ekk )..Sally ada tunjukkn sample yg Sally belajo dlm kelas Kak Nora tu..diorg punyala terkejut besar .."aduh Sally, besarnya bunga ni..malula nk pakai.." so Sally cakp la, "xpelah kl xnk vogue2..nnt Sally jahitkn yg biasa2 kl nak la..nk design sndr pun xpe "

utk pengetahuan beaders & viewers semua..kat sini mmg kurang la sikit bab bunga2 ni ekpesyel-ly SF tu la..diorg kat sini semuanya xnk terlalu highlight sgt..xnk menonjol sgt..diorg malu la kl nmpk sgt bling2..kelip2 & bersinar2 sgt hehe..xpelah, Sally xkisah janji diorg suka dan nak amik tempahan dgn Sally lagi ...diorg ni pemalu

lagi satu, sepanjang Sally pomot sample Sally ni..semua org tertarik kat design 'Daun Stem'..xtaula nape diorg suka benor sampai ada sorg tu nak Sally jahitkan daun saja, xnk bunga hehe ..apa2la kakak2 sekalian..janji diorg pakai gi opis nnt

ok ini adalah 2 helai baju yg Kak Yati kasi..yg ijo tu Kak Yati nakkan Sally letak tocang/manik beriringan double di bahagian tgn baju dan bawah baju..ayaa, terkejut besar Sally bila Kak Yati soh Sally jahit tocang di bawah bajunya tp Sally ingt nak buatla sikit ala2 menjalara la..Kak Yati pesan jugak, jgn over2..nnt dia malu nak pakai gi opis hehe..2nd baju tu plak, baju biru tu Kak Yati kata, "Sally buatlah camne pun tp Kak Yati nakkan daun stem tu ada gak" hehe..camne tu ekk..

so, kl ada sapa2 ada idea kat sini..mtk tlg share kat sini..even Sally dah terfikir design tp Sally nak cari yg terbest..yg tercantik..yg tersimple..yg tersuweet..ma kaceh bebyk2 pd sapa yg sudi berkongsi idea dgn Sally

opsss..lupa plak..Sally ingt nak baju ijo tu, Sally nak highlightkan bunganya..so, camne..hehe



bj ijo..


bj biru..


Monday, 1-Dec-2008 08:37 Email | Share | | Bookmark



Sebenarnya kanda cakp banner ni dah ok cuma tulisan je xbape clear..tp Sally xde masa nk betulkanla..nnt2la ekk..skrg ni tgh jahit bj2 Sally utk dijadikan sample bg staf2 kat sini..

ini adalah komen2 yg mmg Sally xperasan..Sally jwb di sini ekk..komen ni dari entry 'Mengisi Kekosongan ini..hehe' pd 23/11/08 yg lalu..harap maaf sb lmbt sesgt jawab ekk
Quote:
Kak Lily --> ayaaa..Sally xperasan botol air anak tu hehe..itulah, punyalah xde koje sampai botol air anak pun jadi tatapan org ...setakat ni adala..sorg ni nak mtk Sally tlg jahitkan manik pd anak tudungnya..sorg lg tu nak anto bj anak dia tp skrg ni musim banjir so diorg ni bz la skit..tenggelam minum air banjir.. ...mcm leh buat simpulan bhs la.. insya-Allah, ada kot rezeki Sally..amin..

Dayang --> aku upload sb aku xde kijo ms tu hahaha ...ni agak2 bz la sb staf2 nk tgk sample..biasala kwsn aku ni, pelik2 skit bab2 manik ni..xnak grand sgt tp xnk biasa2 plak ..so, aku kena cari yg luar biasa atau dlm biasa ..
tmpt aku mmg xbanjir..kl banjir, mahu tenggelam satu Kuantan ni..tmpt aku kira kwsn bandar la..kl banjir jugak, shian kat kanda aku la..dah la uruskn ttg banjir, umah sndr plak banjir..tp ada JD Pekan thn lepas..wife dia dlm pantang, umah dia masuk air..apa lg, kecoh satu Phg..umah JD banjir..shian.. ...

kainspecialist --> Sally dah jenguk blog baju Akak...ya Allah, mmg cantik2 tp Sally dah ada stok2 kain yg sedang menanti utk dijadikan baju..karang kanda bising2 plak..beli kain tp tak anto jahit..so, tgk aje la..kl Sally nak, Sally dah tau nk cari sapa

Kak Fateen --> Sally kat Indera Mahkota 2..jemputlah dtg ke umah..call dulu ekk, takut ms tu tgh dating dgn kanda kat luar (dating tgk kwsn banjir ni haa )


Wednesday, 26-Nov-2008 12:05 Email | Share | | Bookmark
Alhamdulillah..

Alhamdulillah kami anak beranak selamat tiba di Kuantan..sepanjang perjalanan, anakanda2 takde plak meragam or buat hal..kami cuma berenti makan di Hentian Simpang Pulai..tukar pampers dan takes time dgn anakanda2 sebelum meneruskan perjalanan..hujan tu biasa2 je cuma lebat di kawasan Perak je..kuar saja dr Genting Sempah tu hinggalah sampai ke rumah, mmg xhujan langsung..alhamdulillah..perjalanan mmg lancar, anakanda2 tido dgn nyenyaknya ..

lepas ni barulah blh sambung jumpa Mama (Kak Yah) yg mmg teringin sesgt masuk kelas Kak Nora tp keadaan tak mengizinkan..seronok tul bila Sally dpt borak2 dgn kwn2 yg mempunyai minat yg sama, kan..punyalah seronok bercite, rasanya lebih kurang sejam la kitaorg berborak sampai bateri hp Sally nak abih la..mmg bestla..then kitaorg plan nak jumpa utk belajar beadings sama2..wahh..sukanya Sally..Mama ni mmg tukang jahit..malah beliau sendiri tak lokek ilmu langsung..

cuma lepas ni Sally ingt nak tanya la...
"Ada tak sesiapa yg nak tempah beadings dari Sally utk Raya Haji ni..?" Sally tgh free ni sambil buat SF utk baju sendiri (demi menyahut seruan Kak Nora )..kl ada, email la Sally, ok..?

camne la ibu2 lain yg ada ramai anak ni..camne la diorg jaga & handle..?ada sapa2 x bg tips..?Sally yg baru dua hero ni rasanya mcm fening2 ...bila sorg nak peluk, dua2 nak peluk..bila sorg nk dilambung2, sorg lg nak jugak..siap tarik2 kain/seluar kita..aduss..apala Sally ni..:head_bag:

Quote:
Kak Izan --> itulah pasal..bila xde kijo, mmgla boring tp bila byk kijo, aduss..boring gak hehe..Sally tgh siapkan SF ni tp tulah dgn adanya dugaan (anakanda2 yg lasak & manja ni), Sally cari petua..tips2&kena belajar lg dr ibu2, mama2, mummy2, mak2, ummi2 serta bonda2 di luar sana..

Mira --> thanks for ur concern..ks mmg akan selalu berhati2 lagi..skrg ni tgh siapkan SF utk esok..ada majlis perkahwinan staff kanda..dia tu kira satu2nya anak dara dlm opis kanda

Kak Linda --> Kak Linda, Sally dah email alamat rumah Sally..nnt check ekk..kl sudi, jemputlah dtg umah tp call la dulu ekk..

Sal --> ala Sal, Ksally xtau la nama tmpt tu hehe sb sekejap sgt kat sana..masa tu Ksally tgh due..masa pindah ke Kuantan plak, baby baru 4bulan so xsempat la nak jalan2 kat situ..asyik jalan2 kat KL je ahakss..

Kak Zura --> tima kaceh sb sudi kongsi tips..akan Sally praktikkan..ekceli anak2 Sally ni mmg manja dgn Sally..dgn kanda tu, mmg xnak langsung..xtau la nape..nk kata kanda tu garang, kandalah paling lemah-lembut..Sally la yg paling garang ...nk kata kanda xbermain2 dgn anak2, dia lagi la hebat, siap menari2 lagik ..nthlah, myb Sally ni ibu penyayang kot
apa2pun Sally akan selalu adil dgn anak2...kl ada baby lagi lepas ni pun, Sally akn cuba bahagikan kasih sayang samarata..TQ Kak Zura..

Kak Sheema --> aha la..tima kaceh..sama2 kita ekk..tp Akak punya beading cantik2 belaka..tegurlah Sally ek kl ada salah..blh Sally memperbaiki segalanya ttg beadings ni..tima kaceh jugak sb sudi singgah..


Wednesday, 26-Nov-2008 01:01 Email | Share | | Bookmark
Baju My Mum..iring single N' Sal Manja..

1st baju my mum..
dah siap..
manik beriring(single)..
View all 6 photos...
25hb November 2008

Oleh kerana byk kekosongan masa ketika berada di kg halaman, Sally mtk mak carikan 2,3pasang baju utk Sally hiasi manik2..kan cuti2 sek ni byk kenduri kawin kan so Sally mtk baju2 yg mak akan pakai ms hadiri kenduri2 tersebut la..mak apa lagi, bukan main suka la..mula2 tu mak dah pesan dia xnak bunga2 so Sally jahit manik beriring single saja..dlm 2jam dah siap (campur tolak dgn anak2 yg manja comei tu)..jahit camtu pun mak dah kata,"wahh..cantiknya angah jahit..mesti member2 mak tanya ni hehe"...tp mak cuma nak jahit pd lengan baju saja so senangla skit keje Sally ni..

then Sally mtk lagi baju la..pd mulanya mak soh jahit mcm baju 1st tadi tp Sally cakp Sally nak jahit bunga utk baju kedua ni..saja je sb nak mtk mak promote pd member2 mak..baru siap sekuntum bunga, mak dah berpinar2 ..'"angah..cantik gilerr bunga tu..mesti ramai yg tanya ni"...hehe..dah dengar mak cakp mcm tu maka Along, Pok Chu yg berkhatan tu dan Atuk terus dtg ke meja..semua pakat2 tgk hasil keje Sally ni hehe..wahh, makin bersemangat nak jahit ni..

dah tgk bunga tu cantik, mak pun bagi plak baju utk Raya Haji ni..baju jubah hijau..mmm..blk kg sendiri ni mmg byk masa so Sally akan gunakan semua masa tersebut utk belajar beadings lagi..dgn lebih teliti dan cuba baiki segala kesilapan yg mungkin..tp pic mmg Sally xleh nak elak sb guna hp Sally kan..so blurr la picnya..harap maaf la..oppss..lupa lak nk btau..disebabkn my Mum namanya Salbiah so Sally letak nama design ni Sal Manja.. cute x..? secute orgnya la..

hapi viewing..


iring single..


Sal Manja...sorilaa...blurr..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net