..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 25-Dec-2008 12:01 Email | Share | | Bookmark
My 1st Date wif Kak Liza & Kak Ummi..

dari camera Kak Ummi..
camera Kak Liza..
tomyam putih..
View all 15 photos...
20hb Disember 2008

wahhh wahh wahh wahh...eee..xsabo2 nk cite sebnrnya tau.. ....

Sally mmg mmg mmg begitu teruja..berdebar..excited..nervess..dup dup dup dob..mcm2 la perasaan sbnrnya..ok meh Sally cite satu persatu ekk...jom dengar cite


Rabu : Sally dpt call dr Kak Liza..masa tu Sally mmgla betul2 terkejut tau..ingt Kak Liza dah sampai Kuantan, rupa2nya still kat Kertih lagi..esok tgh harinya baru bertolak ke sini..borak2 jap dgn Kak Liza sambil siapkan baju Kak Yati..yg peliknya, time borak dgn Kak Liza, xde plak nk tersangkut2 benang..xde plak benang tersimpul ke apa ke...wahh..hebat tul aura Kak Liza ni ...sblm tu, Kak Liza ada bergurau dgn Sally ttg beads ni..tp Sally mmg btl2 serius tau..nk tau apa bendanya..Kak Liza bergurau yg dia nk anto bajunya utk di'beads'kan..wahh..ms tu Sally rasa mcm nk pitam hehe sb xsangka la Kak Liza sudi nk tempah dari si kerdil Sally..tp Kak Liza gurau je..hehe ..tp kl Kak Liza anto bj, mmg Sally sanggup siapkan tau..sblm kekanda blk keje, Sally dah sms n btau yg Sally ada cite best..punyala nk dengo cite Sally, kanda blk terus tny hehe..xsabo la tu ...bila cite pasal Kak Liza, bukan main suka kanda tau..kanda btl2 xsangka blh jumpa Kak Liza jugak tau..yelah, disebabkan Fp Kak Liza la yg membuatkan masakan Sally jadi variety..improve..mcm2 ada la..xlah ms mula2 kawin dulu..balik2 telur dadar..telur mata..telur masak kicap..ikan goreng..ikan masak kicap

Khamis : Kak Liza sms btau yg beliau sefamily dah selamat sampai di Kuantan..so Sally mula berfikir camne nk jumpa Kak Liza ni..nk ajak dtg umah, takut nyusahkan Kak Liza plak nk cari umah Sally..nyusahkan Sally xpe..Sally n family xkisah..mula tu Sally ada 2 cadangan..1) dinner-seafood kat Tanjung Lumpur 2) lunch-ikan patin masak tempoyak & ikan krai goreng..tetb Kak Liza call, katanya ada sorg lagi member masaknya nk jumpa jugak..namanya Kak Ummi..Kak Liza bg url blog Kak Umi so masa tu jugak Sally surf...wahhh..mmg geng2 masak ni..sedap tul tgk kek Kak Ummi terutamanya Kek Coklat..nyam nyam nyam

Kak Liza nk mtk permission Sally la..nk bg no.fon Sally ni pd Kak Ummi..Kak Liza nk shopping kat Maidin pg Jumaat tu..then, Kak Ummi call..cite punya cite, kitaorg set nk jumpa..mlm tu Kak Liza sms yg beliau ada hal la so decided kitaorg lunch hari Sabtunya..so skrg turn kanda la, dia kena book restoran ikan patin tu la hehe..


Jumaat : mcm biasa..Sally dah siapkan baju Kak Yati dan ptg dlm kul 4pm, Sally gi anto..alhamdulillah Kak Yati suka..lepas Asar, Sally dan anakanda2 sempat gi main badminton utk kali pertamanya dlm sejarah hehe..1st time ikut kanda gi main..best jugak la..mlm tu rasa berdebar2 tul hehe..Kak Liza ni rajin tau call n sms Sally..rasa best sgt tau..bukan takat Kak Liza, Kak Ummi pun sama..mmg bestla borak dlm fon..camne la jumpa nnt hehe..

Sabtu : wahhh..dah tiba masanya utk bertemu dgn idola masakn ni..inilah 1st time hp Sally berdering2 dan berbunyi2..hehe..yelah, sapala yg nk call Sally kan.. ....mula tu Kak Liza call, dia cakp dia ada hal skit so, xpelah..then Kak Ummi call nk konfomkan tmpt dan masa..disebabkan restoran tu buka kul 10am so terpaksalah waiting jap..then malang la sb restrn tutup hari ni, ada kenduri sedara diorg plak..tetb xsangka plak kanda ada 2 cadangan yg best..2 brilliant..excellent idea....mmg menepati plan Kak Liza la..sb anak2 Kak Liza nk jln2 so utk Kak Liza, apa saja..whatever 4ever..
1) kl anak2 Kak Liza nk gi Megamall --> mkn di Restoran New Horizon..
2) kl anak2 Kak Liza nk gi EC Mall --> mkn di Johnny's Stemboat Restaurant..
call by call..kejap plan 1 kejap plan 2..lastly tercetus kata sepakat..iaitu mkn kat Res. New Horizon..nk cite la..kat situ, mknan2nya ok dan murah..blh ikut pakej atau xnk ikut pakej hehe..

tgh2 bersiap ni tetb tenet Sally ni buat hal..ingtkan laptop Sally ni dah rosak, mcm nk menangis je tp alhamdulillah sb hari ni hari Sabtu so celcom buka hari ni..so, kitaorg bergegas bersiap utk ke sana sambil sms Kak Liza dan Kak Ummi..ayaaa..anakanda2 plak ada kes 'pembersihan' plak hehe..tp Kak Ummi dah sampai kat sana..settle hal tenet, kitaorg pecut ke Res. NH..

aduss..shian kat Kak Ummi..1jam lebih dia tunggu tau..sabo tul..maaflah Kak Ummi, kitaorg lambat..biasalah kl ada kanak2 ribena ni hehe..sambil2 tunggu Kak Liza, kitaorg borak dulu..wahh..sakan btl bercite.. mcm dah lama kenal..Kak Liza ms tu ada hal skit kat klinik..dalam kul bape ekk..rasanya kul 1pm kot..Kak Liza selamat sampai..wahh, tersenyum kitaorg tau..berdebar2 ni..

Kak Ummi ajak Sally sambut Kak Liza dan anak2nya..Azri (suweet tau orgnya), Azib dan Azmil(anak2 Kak Liza bagus2 orgnya..yelah, tgklah sapa maknya kan )..dah bersalam2..bercium2..berpeluk2..tetb Kak Liza hulur satu buku pd Kak Ummi dan Sally..terkejutnya..Kak Liza bg present tp Sally mmg xingt nk bg apa2 pd Kak Liza..aduss, rasa slate la skit ...buku resepi tu siap dgn singnature Kak Liza tau bersama kadnya..

then kitaorg order mkn..sambil tunggu mkann sampai..Kak Liza tunjuklah pic mknan dlm hpnya..wahh..yg paling2 kecur tu adalah kek la hehe..Sally ni hantu kek..terutamanya kek coklat..apa2 coklat la.. ...mknn sampai, mcm biasala, Kak Liza akan snap pic..kitaorg mkn sambil borak2 sakan..eeee..rasa mcm xpercaya tau..part yg paling best adalah masa dah abih mkn..kitaorg punyalah borak sampai restoran tu nk tutup hahahahahaha ...sbnrnya RNH ni buka 2 sesi..1st sesi:11am-3.30pm (tp kl ada org diorg buka lg la..)..2nd sesi:(6.30pm-10pm)..

lg satu part yg best...jeng jeng jeng..Kak Liza n Kak Ummi tumpang kete Sally tau.. sukeeenyeeee..siap Sally snap 1 pic tau..saje je nk jeleskan Kak Nora kitaorg gi Megamall sb anak2 Kak Liza tgk movie..disbbkan movie diorg start dlm kul 4pm..kitaorg solat n then lepak depan tmpt bowling tp sempat gak kitaorg bergambar dlm tmpt bowling tu..main tu idak la tp kena ada bukti gi tmpt bowling hehe..kl Kak Liza setia bawa cameranya, Sally ni setia dgn laptopnya..dah namanya lepak kan..apa lagi, Sally on laptop n tenet la..wahhh..bestnya dapat buat mcm2 bersama2..dpt mkn..dpt borak..dpt posing..dpt belajo edit pic..dpt snap pic guna camera laptop ni..eeeeee..bestnyeeeee..

dlm kul 6pm..anak2 Kak Liza dah abih tgk movie..kitaorg terpaksa bersurai la..pd mulanya Kak Liza kena check-out (co) tgh hari ni tp tetb hubby Kak Liza kata blh stay 1 night lagi so Sally deciced nk gi bilik Kak Liza la..nk tunjuk my beadings la ...kanda hantar Kak Umi dan Kak Liza bersama anak2nya ke tmpt parking..

blk umah tu, rasa xsabo nk tunjuk hasil keje Sally secare live..dlm kul 8pm Kak Liza call..beliau betul2 mtk maaf sb terpaksa balik ke Kerteh mlm ni jugak..xpelah, Sally xkisah..as long as Kak Liza happy jumpa Sally sefamily ni..terima kasih bebyk2 sb sudi terima undangan yg tak seberapa..lepas ni bersama2lah kita tgk Fp Kak Liza..ttg komennya ttg makanan la..hehe..

p/s: mulanya anak Kak Liza order ice-cream..tp bila dah borak2..Sally pun order gak ice-cream tu tp pilih vanila n choc...nyam nyam nyam mmg sedap..Sally mmg hantu ice-cream n choc hehe tgk bdn la..


di kesempatan ini Sally nk ucapkan berbanyak2 terima kasih pd Kak Liza sefamily dan tak lupa jugak pd Kak Ummi yg setia..psstt..Kak Ummi ni cantik tau orgnya..hubby Kak Ummi pun hensem..terima kasih jugak pd hadiah yg eeee..suweet sgt dari Kak Umi..terkejut la Kak Ummi bg hadiah..ala, terkilan plak xdpt bg apa2 pd Kak Liza n Kak Ummi

Sally juga mtk maaf byk2 kl2 ada tersalah tutur bicara sepanjang 1st date kita bersama..yelah, Sally ni baru nk belajo camne nk berkomunikasi dgn lebih berkesan..lgpun mulut Sally kena ulser ..aduss so xleh la nk ketawa n borak sgt..tp ms borak tu mmg tak hingat dunia beb..hilang rasa sakit..blk umah br rasa sakit ...

utk Kak Liza dan Kak Ummi..terima kasih bunga lily..ada masa, kita jumpa lg..for u Kak Liza ..for u Kak Ummi ...

cite punya cite mesti ada org tertanya2 sapakah Kak Liza dan Kak Ummi ni..eceli Kak Liza ni adalah..Kak Hanieliza..mmg pakar masakan tu..samala dgn Kak Ummi..
Kak Liza --> http://hanieliza.fotopages.com
Kak Ummi --> http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com


pst pst..pic akan di update..xmasuk editing lg ni..Kak Liza dah bg tips n SW..thanks Kak Liza


--@for Kak Liza & Kak Ummi@--


Kak Liza yg mmg sporting..ceria..friendly..kindness..gempakk..


tiga mak dara pingitan..


special..guna webcam laptop Sally..jeng jeng jeng..

Quote:
Kak Ummi --> ahakan, mmg best sgt..seronok sgt sampai hari ni lg..thanks 4 da' sweet presents..bila la Sally nk bg presents ni..ala, Kak Ummi..biasa2 saja beadings Sally ni..maklumlah still beginner lagi..tp kl nk anto, blh gak..lepas beadings, kita mkn2 plak hehe..(Sally mmg suka mkn )
pst pst..Kak Ummi, kanda Sally pn ckp muka Kak Ummi mcm Toh Puan Phg Azizah tau baik Kak Ummi check semula muka Kak Ummi kat cermin..mmg sejibik la

Kak Liza --> sama2 bunga lily, nnt Kak Liza dtg lagi ..mmg best tau..xterkata dek perkataan..xtergambar perasaan hehe..jiwang plak..apa2pun, thanks 4 da' book..Sally ni kl nk cuba resepi tu, insya-Allah la..tgklah nnt..
kl Kak Liza nk anto bj, silakanlah..Sally sentiasa menantikannya..nnt Sally sms alamat umah Sally ekk..
tima kaceh juga sb ajokan Sally ttg software 4 photo editing ni..ni Sally tgh meng'edit pic2 kita ni bila dah siap, Sally post kat sini ekk..

Kak Nora --> mudah2n la Kak Nora ek..kot2 leh gemuk lepas ni..xlah mcm skrg ni, playyywoood sekali bersin dah melayang ....
ye ke jahitan Sally kemas..?? waaahhh..sukeenyeee...tima kaceh Kak Nora..

Kak Ummi --> maaflah lambat post pic..biasala FP ni..kekdg susah nk upload pic kan..so, tadaaa..happy viewing ye Kak..

Mak Lang --> ok Mak Lang..nnt Sally konfem ekk..nk tny bonda dulu ekk..


Tuesday, 23-Dec-2008 05:25 Email | Share | | Bookmark
..Mini Projek Baru..

utk makluman semua, Sally ada satu projek..ala mini projek la..bersama2la kita nantikan ekk..

BAGI SESIAPA YG INGIN MENEMPAH, SILALAH HUBUNGI SALLY DI :
chukiwa@yahoo.com
017-9130507


Sunday, 21-Dec-2008 11:30 Email | Share | | Bookmark
Mission Complete..

overall..
lengan..
bawah baju..
View all 6 photos...
19hb Disember 2008

Alhamdulillah akhirnya selesai jua da' 2nd baju Kak Yati..sebnrnya simple je tp disebabkan bajunya adalah kurung riau so lama la skit..actually Kak Yati nakkan baju2nya hujung bulan ni tp sbb Sally begitu teruja nak jumpa dgn Kak Liza dan Kak Umi, Sally siapkan cepat2 supaya nnt blh tumpu pd 1st date kami bertiga nnt..ptg ni hantar baju2 Kak Yati..harap2 Kak Yati berpuas hati dan masih mahu menghantar baju pd Sally lagi, mudah2n...amin..

masa menjahit di bahagian lengan tangan baju tu, kira ok lagi la even panjangnya lebih kurang 17"...tapi bila sampai bab bawah baju tu..adussss mcm2 berlaku sb hati dok fikirkan Kak Liza dan Kak Umi ....kejap benang tersimpul la kejap terputus la kejap tersekat la kejap benang hilang dek diterbangkan angin cepat2 kejo ..yelah, 60" di 'iring' kan..double layer plak tu..mula2 tu rasa mcm agak sukar la tp bila lama2 tu, waahhhh..best la..xsabo la nk terima baju lagi..

so, happy viewing n sori sb mmg pic xclear..blurr..

mesti beaders dan kawan2 tertanya2 sapakah Kak Liza tu..jeng jeng jeng jeng..



close-up lengan baju dan bawah baju - manik beriringan (DL)


bawah baju..



Monday, 15-Dec-2008 03:09 Email | Share | | Bookmark
In Progress..Baju 1st Kak Yati..

overall baju..
close-up bunga..
zoom skit...
View all 6 photos...
Alhamdulillah..sehelai baju Kak Yati dah selesai..actually designnya senang, mudah dan simple tp disebabkan Sally nk carikan yg terbaik..Sally amat2 hargai sesgt cadangan sifu, Kak Nora..Sally dah teliti 2,3hari design Kak Zuraidah tu ditambah dgn design para beaders bersama cadangan kekanda digaul plak dgn idea sendiri so tercetuslah design sederhana ni..

pada mulanya pd outline bunganya Sally letak labuci yg mmg shinning2..tp terlupa plak yg Kak Yati dah pesan, dia xnk bling bling sgt sb dia pakai gi keje so Sally cari labuci bulat yg rata tu yg colornya pudar sikit..katanya lagi kl vogue sgt, baik dia pakai gi function hehe..Sally dah jahit dan dah siap tp disebabkan dalam hati terasa mcm nk mtk tuan punya baju tgk sendiri hasilnya sebelum diteruskan lagi..mmm..seperti yg dijangkakan, Kak Yati terkejut.."Sally, cantik sgt..ok, kl camtu..bunga tu buat 2, 3 saja..yg lain xyah la buat..takut cantik sgt, kang Kak Yati xpakai gi keje plak "..itulah katanya..barulah lega hati Sally dan dgn riang rianya stop dan barulah jahit di bhgn lengan baju..

kat lengan baju tu, Kak Yati mtk nak buat tocang tp xnk letak manik diamond tu..katanya xcantik..so, Sally letak manik bulat tu..tp Sally xsangka la buat tocang ni guna manik byk giloss ..pd mulanya nk jahit gak kat bawah baju tp kanda cakp xyahla..hehe.."baik boss " tadaaa...dah siap sepenuhnya tp pic plak blurr sb guna hp ....kamera still on the way..

baju yg kedua Kak Yati ni next coming up ok...baju kedua ni cuma buat manik iring double aje..by the way dah settle satu keje..


psssttt...tgh2 dok menaip ni, tetiba Mama (Kak Yah) call...ayaa, Sally lum lg update la hehe..tima kaceh Mama for ur concern..hari ni mmg tenet time..lepas lunch br nk sambung jahit 2nd baju plak..

so..happy viewing dan berilah komen utk upgrade my skills..


..badan baju..


..tocang manik..


Quote:
Kak Nora --> tima kasih bebyk Kak Nora..xtaulah betapa murahnya rezeki Kak Nora lepas ni..mmg Kak Nora ni a very best person..

Kak Shima --> Sally dah tgk tp mahal jugak la hehe..tp xpe, Sally akan simpan duit sndr la..psst..kl xdaya gak, mtk kat kanda aje la

Mama --> thanks 4 ur concern..eee..xsabo nk gi umah Mama ni..bila ekk nk gi ni

Kak Zai --> itulah Kak Zai..bosan sgt dok umah sampai agak mendesak staf2 anto baju kat Sally ..ttg bom tu actually bukan idea JPS tp nthlah..kanda ada blk cite..Najib ada turun tgk..Sally xingt apa kes sebnrnya hehe..skrg ni diorg dah prepare awal2..even banjir tp harap2 xteruk sgt mcm thn lepas sampai xnmpk apa..ada yg nmpk bumbung dan ada yg cuma nmpk satelit astro tu aje..sedih gak ms gi melawat thn lepas tu..hehe..terlajak cite banjir plak..


Monday, 15-Dec-2008 00:57 Email | Share | | Bookmark
Ceritera Kanda dan Anakanda-anakanda..

aik..abg..sapa yg kayuh ni..?
smile..
waiting utk mandi..
View all 4 photos...
Assalamualaikum semua..

aduhhh..lamanya Sally xupdate FP ni..bukannya apa..xsempat nak buat pun cuma jenguk gitu2 je..itupun kl kanda online..sebelum apa2 Sally saja je nak cite ap yg menjadi kesibukan Sally..

seperti biasa la kl hujung2 thn ni, masalah banjir la..banjir tu mmg akan banjir cuma teruk ataupun tak teruk..hujan mmg akan turun sekali sekala sb mmg dah musim tengkujuh kan..ditambah dgn air pasang besar plak, itulah salah satu sb yg menjadikannya banjir..kita ni as manusia ni kenalah berusaha utk mengelak ataupun mengurangkan kesusahan org2 yg kena banjir ni..mcm thn lepas, mmg agak teruk la sampai kanda kena keje satu minggu 6 setengah hari ..setengah hari lg tu utk kitaorg la ...masuk keje seblm kul 8am sampai kul 3am esoknya cuma blk utk mandi, maghrib & dinner..2 bulan kanda dan krew2 kena bertugas..bunyinya mcm penat tp bagi Sally dan anak2 ni, mmg bosan la (xbaik tul)...

thn ni Alhamdulillah..dgn segala persiapan dan pembaikan yg dilakukan sblm terjadinya banjir ni..air mmg naik tp tak tinggi..setakat ni xde yg naik dlm umah la cuma kat Kg. Bukit Palas, Cherating tu banjir..masa tu hujan lebat sesgt sampai astro xleh tgk dari pg sampai mlm..thn ni air pasang yg pertama sudah berlalu dan dlm 20hb ke atas tu air pasang yg kedua plak..mudah2an xde jiwa2 yg terkorban lagi..insya-Allah..

dan dlm musim hujan2 ni, byklah penyakit yg akan dtg such as fever..flu..batuk..dan mcm2 lagi la..anak2 Sally pun xterlepas..si abg mmg susah nak demam2 ni..sejak ada adik ni, barulah nak demam2 even mlm saja..time siang hari, mmg sihat la even badan panas ..itulah si abg..kl demam ke kurang sihat ke, mmg xnmpk cuma time nk tido mlm je..baru cari tapak tgn Bondanya utk dicium..dipeluk dan dijadikan bantal ...si adik plak, apa2pun steady aje..demam ke apa ke, steady je cuma cengeng/gembeng skit dan kuat mkn (tgk badan la.. )..itulah dia, si mata bulat yg aktif dan si putih yg ceria

oleh kerana Anakanda2 tak byk ragam dan ikut arahan spt mkn ubat..minum susu..sup..bubur nasi..so Ayahanda dan Bonda telah hadiahkan sebuah basikal utk korang berdua..jeng jeng jeng..

sekianlah ceritera Kanda & Anakanda2 yg aktif serta ceria.. tima kasih krn sudi baca ye..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net