..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-Jan-2009 10:42 Email | Share | | Bookmark
..My 1st N3 2009..

Assalamualaikum..lama tul Sally xapdet Fp Sally..eceli Sally bz sikit dgn preparation kekanda yg tercinta..biasa la bila boss bz, kita pun turut bz gak..bz body ahanksszz ...

Sally cuma nk cite la sikit apa yg bznya..kekanda skrg ni kat perantauan ni so byklah benda yg kena buat..dari hal yg paling penting hinggalah ke perkara yg remeh-temeh..kekanda fly Ahad mlm so siangnya kitaorg dating sakan la hehe..mcm org couple la anakanda2 tgl pd FIL selama 2 week preparation dan Sally mmg biarkan beads2..baju2 cus kata atas meja..so, ni Sally dah selamat tiba di Kuantan ptg semlm..eceli N3 ni dah byk kali Sally taip tp tenet hampess kan

masa ngantar kekanda tu, just FIL je..papa, mama dan family SIL..doter SIL (my 2nd SIL) ni mmg rapat dgn my 1st son..nk gi mana pun berdua..nk mkn berdua..nk mandi berdua..nk naik kete berdua..walhal doter ni dah ada adik lelaki tp dia nk jugak anakanda Sally ni hehe..time bersalaman tu baru Sally agak terasa la..yelah, paling jauh kekanda tinggalkn pun (mmm..kat mana ekk..rasanya ms dia gi sabah kot..)..Sally sempatla mohon ampun maaf, mtk halalkn semua dan doakan kekanda..kekanda cuma peluk dan cium berkali2 sambil berbisik, "jaga diri sayang..jaga anak2 bebaik..abg akan call sayang..nnt kita ym ekk" eeee, bunyinya mcm nk nangis kan tp kekanda ni kelako so dia buatlah kelako supaya keadaan tegang menjadi gembira


"Ya Allah Ya Tuhanku. Engkau lindungi kekandaku di sana. Permudahkanlah segala urusannya, kurniakanlah dia kesihatan yg baik, jauhilah dia drpd sebarang kesulitan dan anasir2 jahat, sejahterakanlah dia, semoga dia selamat di sana dan selamat pulang ke pangkuanku, ya Allah. Ampunilah dosa2nya dan tetapkanlah benteng keimanannya."

so, we're back. at kuantan..hari ni Sally kena siapkan baju2 cus ni..semuanya kena siap by this Thursday..aduss..marilah bermarathon..eceli this is my 1st time marathon so, caiyok2 for meeee..

lupa plak nk btau, kekanda dah belikan camera baru utk Sally..sb kekanda nk beli 2 camera sekali gus so Sally ni bukan jenis yg suka mengambil kesempatan..Sally mtklah camera yg cikai2 aje tp xsangka plak bila kekanda beli camera Olympus u850 SW dan Samsung i8..Olympus tu kekanda bawa la, tgl yg Samsung ni..so sambil2 beading sambil2 belajo guna camera baru ni ..teeriimaa kaaseeh Kanda Sakuragi, Adinda Chukiwa akan menjaga camera ini sebaik2nya


Quote:
utk N3 yg lalu-29/12/08
Kak Ummi --> ye ke cantik?..tima kaceh..Sally pun suka kl Kak Ummi suka..baju Najiha tu, Sally akan cuba siapkan ek..insya-Allah..dtglah umah, Sally ada ni tp call dulu la sb umah skrg ni kan mcm taska kot2 Kak Ummi ada design lain, blh gak bawa n tunjuk..Sally akan cuba merealisasikannya, insya-Allah

BNB --> pic ni (FG tu) guna handset Sally, maaflah..ms ni xbeli camera lg lepas ni Sally akan cuba baiki tahap ke'clear'an pic, ok..btw, tima kaceh cz sudi singgah..cantik tau design akak..

Ruby --> Sally dah singgah Fp Ruby..wahh, cantik2 mcm dah pro la..lepas ni kl dah masuk kelas Kak Nora, lagi la berseri2 Fp Ruby nnt btw, tima kaceh cz sudi singgah

Dayang --> weeyyy..mana ko ekk..rindu siouttt..1st son aku mmg camtu, asal aku pakai..dia nk pakai gak..eee, mcm nk ketuk aje adusss..fening2..nnt kl ada kesempatan ko jumpa hero2 aku ni, ko tgklah..mudah2n x'keteguran' la sb setakat ni still 'son' aku gi bln 4 nnt, ko pegi x..?hubby n doter ko ikut ke?

Kak Izan --> hehe..rasa malu nk pakai sbnrnya sb xpernah pakai bj camtu tp tgklah camne nnt..kot2 ada baju lain ke hehe..insya-Allah Sally gi..lgpun dah bayo dah cuma tgh pk nk masuk pertndign ke tak..nnt kekanda blk, baru nk bincang..kekanda kan byk idea so ceduk kat dia aje


Quote:
azylin --> ni dewi ekk..kl salah, sori la hehe..xikut la..ada 2,3 helai baju nk kena siapkn this week la..hehe..btw, bila nk anto tempahan ni..


Monday, 29-Dec-2008 02:56 Email | Share | | Bookmark
Serupa Tapi Tak Sama..

overall...
zoom skit..
close-up..
View all 5 photos...
Alhamdulillah syukur ke hadrat pd-Mu ya Allah..akhirnya dgn kudrat ini, dpt jua Sally siapkn SF Sally ni..tp sayang seribu kali sayang sb xserupa mcm SF..lebih kpd flora aje hehe..sebnrnya Flora Garden ni dah lama siap..sblm thn baru lg tp disbbkn tenet Fp ni slow bebnor..so, lmbt la apdet ni..

sepertimana yg Sally telah janjikan pd Kak Nora dan Kak Izan..serta terutama sekali pd kekanda yg tak jemu2 me'push' Sally utk siapkan baju ni..kekanda ni tiap2 hari berckp je soh siapkn jugak baju ni..tima kaceh krn tak jemu2 menasihati diri ini yg dilanda M syndrome..nak tak nak Sally mesti malah wajib siapkan SF ni..bila dah siap, Sally rasa bukan mcm SF plak so utk menjaga hati Sally, kekanda soh letak nama Flora Garden..hehe..sayang kanda muahhh...

mulanya Sally rasa mcm tahu je buat SF tp bila pegang je jarum tetb rasa blurr dan blank..mmm, buat aje la..Sally cuba rewind blk apa pesanan dan tips2 dr Kak Nora..so, Sally cuba buat dgn cara tersendiri..Sally jahit bunga2 aje..kata kekanda, "wahhh..jadi alam flora la sayang.." tp pd hujung2 tu Sally cuba tiru hasil jahitan Kak Muzz (Kilauan Mustika)(pst..hasil tgn Kak Muzz mmg cantik2 gile), Eye-On-Mesia(EOM)tp mmg tak brapa jadi..kl Kak Muzz singgah Fp Sally, tegur2 la ekk..di bhgn atas dekat bahu tu, Sally mmg tak jahit bunga tp Sally jahit taliair biasa je..guna pearl biasa je sb pakai tudung karang, tak nmpk

setelah selesai tu, barulah rasa puas hati..bila tgk hasilnya, kejap nmpk cantik kejap nmpk xcantik..nthlah..janji kekanda kata cantik, org len kata xcantik, xpelah.. kebetulan dah siap baju tu, Sally nak la kemas2 beads ni tetb anakanda ni beriya2 mtk Sally sarungkn baju tu pdnya..mulanya Sally kurang mengerti percakapannya tp bila diamati semula.."ooo..sayang nak pakai baju ni ke..?"tanya Sally..anakanda mengangguk sambil berkata,"NAK!!" so, muncullah model cilik yg bakal mengegarkan industri Fp Sally ni hehe..model ini khas utk Fp Sally sahaja tau..



SF tp kekanda lebih suka letak nama Flora Garden..


"Flora Garden"


close-up..tgklh EOM yg mende2 nth hehe..


model cilik..


smile..


Quote:
wansya --> tima kaceh..aha, kekanda pun ckp camtu..tima kaceh cz sudi lg jenguk Fp Sally yg xseberapa ni hehe..Sally pun baru rasa ssh senang nk buat bunga2 camtu..tp bila dah siap kan, rasa lebih bersemangat, kan..eceli ada lg baju yg dah siap tp sb Sally nk tambah2 lg then Fp plak slow plak..so, nnt2 la ek..

Kak Nora --> hehe..thanks mulanya Sally nk tambah lg tu tp kekanda soh stop takat tu aje..ada lg 1,2 baju lg yg dah siap tp xsempat nk aplod..tenet slow (alasan tul )..lepas siap baju ni kan, rasa mcm xsabo nk pakai..tp bila ekkk..


Sunday, 28-Dec-2008 07:54 Email | Share | | Bookmark
Salam Awal Muharram...

doa awal tahun
doa akhir tahun
AWAL MUHARRAM (DOA akhir & awal thn)

MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.

Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Peristiwa-peristiwa penting:

1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
10 Muharam - Dinamakan juga hari 'Asyura'. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

-Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
-Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
-Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
-Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
-Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
-Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
-Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
-Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
-Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
-Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
-Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
-Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
-Hari pertama Allah menciptakan alam.
-Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
-Hari pertama Allah menurunkan hujan.
-Allah menjadikan 'Arasy.
-Allah menjadikan Luh Mahfuz.
-Allah menjadikan alam.
-Allah menjadikan Malaikat Jibril.
-Nabi Isa diangkat ke langit.


DOA AWAL TAHUN

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.


Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.


Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"


dengan ini, Sally dengan rasa rendah diri ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada tersalah kata..terkasar bahasa..tersinggung perasaan..terlebih gurauan..harap maafi..halalkan makan minum..mudah2n kita semua mendapat keberkatan daripada-Nya..maafkanlah Sally seadanya..

Mudah2an jua thn baru ini 1430H bakal membawa seribu keberkatan..diberikan ketebalan keimanan yg utuh..dipanjangkan umur utk beribadat kpd-Nya..dimurahkan rezeki supaya dpt memperbanyakkan lagi amal jariah..dikurniakan anak2 yg soleh-solehah sebagai bekalan di akhirat kelak..hati2 yg sentiasa disinari cahaya petunjuk dan sentiasa dahagakan kerinduan terhadap Allah..dijauhi segala godaan syaitan dan hasutan2 manusia durjana..diberikan kesabaran dalam menempuhi segala dugaan dan cabaran..dan dimatikan kita semua ini di dalam keimanan serta diletakkan di dalam golongan org2 yg beriman dan bertaqwa..amin..


thn 1429H, tinggallah dikau..tinggallah kenangan..yang pahit mahupun yg manis..moga bertambah lg keimanan..ketaqwaan..kesabaran di dada..mudah2n terhapus jua segala dosa..bye.. 1430H..!! here i come..


Saturday, 27-Dec-2008 01:00 Email | Share | | Bookmark
Alahai..

tadaa..
sulaman benang utk nama..
pasu yg senget benget..
View all 12 photos...
Assalamualaikum..

terasa agak lama Sally xupdate Fp Sally ni..nak kata bz tu, biasa je..nak kata xbz, ada je kijo yg nak dibueknya ...bila kekanda bz, mmg auto Sally akan bz jugak la..yelah, bz body kan ahankzz..

Sally ada khabarkan ttg projek mini Sally tu..eceli bukanlah hebat sgt pun projek mini ni pun..just a tiny..a very small present for my luvly SIL..dlm byk2 thn jadi ipo ni, this is my 1st time Sally nak give sumthing to her..bukannya apa, cuma xtau nak kasi apa pdnya..selalu just a wishing n party..

idea ini timbul ms Sally tgh beadings la..ms tu tgh belek2 buku pemberian Kak Liza & hadiah Kak Ummi..lama jugak nk cari idea ni so Sally mtk opinion kekanda..kekanda ni mmg byk idea..kekdg canggih dan kekdg manggih ..kanda cuma bg cdgn utk jejurai tu aje hehe ...

pd mulanya Sally nak call Kak Nora..ask her about the thread embroidery tp rasanya nak belasah saja jahitnya hehe..sb tulah kat pasu tu senget benget..dah malas nak sulam so Sally letak manik batu2 kat bawahnya..bunganya mmg Sally teringin nak jahit camtu..rasa mcm menyerlah aje (puji diri sndr plak hehe..)..jejurai idea kekanda..batangnya Sally amik idea sapa nth, buat tocang (lupa plak)..daun stem & reranting..then Sally ingt nak buat star star star tp malas plak so letak je labuci bentuk bunga ....utk kotaknya plak..Sally buatkan mcm sampah2 gitu..tetb teringt plak shreader machine kat opis kanda..ingt nk gi amik la hehe (teruk tul mcm despreate plak )..last2 Sally buat sendiri dan tgklah hasilnya..

lepas siapkan present SIL..ingt nak buatla utk anknya, my suweet niece, Alyssa..satu2nya cucu perempuan yg ada ms ni..dan dia juga cucu solung la..besdaynya 31hb Dec ni..tgh2 memikirkan apa present utknya, kekanda ajak dating plak..hehe yelah anak2 tido, time2 camni la baru nak beli brg ke..bowling time ke..dating ke..apa ke berdua (spending time together)..tup tup ternmpk sesuatu yg mmg menarik perhatian kami..iaitu bracelet..dah nak buatkn utk Alyssa, Sally pun tumpang gak..hehe..tgklah..

so, itulah my mini projek yg tak seberapa ni..happy viewing n happy commenting..

p/s: coming up...my SF yg xmcm SF hehe..tajuknya "Serupa Tapi Tak Sama"


da' result...


letak dlm frame utk present..


bunga..batang..daun..reranting..pasu..


interframe nama sendirik hehe..


bunganya dgn jejurai..(jejurai tu kekanda soh buat camtu..)


Quote:
wansya --> aha..kasi show free skit (erk..cantik ke??)..tq sb sudi singgah kat fp Sally ni..

Kak Nora --> tima kaceh jua sb sudi gak tegur2..nasihat..kritik2..sahabat..kakak..pd diri Sally ni..tima kaceh jua utk kata2 yg paling indah dan pertama Sally dgr..(btl dan mmg xtipu)..yelah, Sally ni kurang pandai berkwn..ni br nk belajo kan Sally pun bersyukur krn ada jugak org gembira dgn Sally..tima kaceh..


Friday, 26-Dec-2008 07:09 Email | Share | | Bookmark
...Present For Me...

tgk kotak pun dah cantik..
isinya pun lg cantik, kan..
 
View all 6 photos...
Sally lupa plak nak post pic hadiah2 dan sumthing special for me ....



pemberian Kak Ummi..cantik tau..


pemberian Kak Liza..siap dgn singnature exclusive dari Kak Liza tau..dan jugak kad Kak Liza..jgn jeles..


ini pulak dari Sifu RJ..lmbt plak post hehe..


dari kekanda la...hehe..cantek x..?


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net