..:: AiR tANgAN sALLy ::..

By: sALLy kAWaii

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-Apr-2011 16:54 Email | Share | | Bookmark
Pengumuman...

Assalamualaikum wbt....

Terlebih dahulu, Sally memohon ampun dan maaf kerana mengambil masa yg agak lama utk mengupload Fp Sally ini...maafkan Sally..dan ribuan terima kasih andainya ada di antara visitor yg sabar menanti berita drpd Sally..terima kasih..

Oklah, Sally cuma ingin mengumumkan bhw tempahan sudah dibuka dan boleh puan2 menghantar baju kpd Sally..
Mengenai Kelas Sulaman Manik dan Labuci pula, Sally minta sesiapa yg ingin menyertainya, bolehlah meng'sms' kan nama dan apa yg ingin dipelajari...ini adalah kerana, kelas kali ini Sally akan menghadkan tempoh masa dan teknik2 sulaman tetapi terpulang pd bilangan penyertaan..Sally ingin survey dulu..kalau ramai, blh la diadakan di tempat yg lebih selesa dan seandainya 2,3 org sahaja, kemungkinan akan diadakan di rumah..

Dan seandainya diadakan di rumah, Sally terpaksa hadkan tempoh masa ( sekiranya kelas time weekdays - kemungkinan waktu mlm, dlm 2,3 jam..terpulang pd peserta la)..

Dan untuk yuran penyertaan, Sally akan umumkan bersama pakej2 kelas ye...insya-Allah..

Sekian dulu, Assalamualaikum wbt...


Friday, 8-Oct-2010 06:58 Email | Share | | Bookmark
So..I'm Back..:)

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah Sally sekeluarga sihat sejahtera
Lama betul kan Sally meninggalkan dunia beadings ni kan...dalam 8 bulan kan..ermm, namun begitu ada juga visitor yg meninggalkan komen2 utk Sally.. terima kasih tak terhingga..apa2pun Sally dah email pd anda semua, terima kasih sekali lagi

So, agenda Sally hari ni adalah utk memberitahu tentang Kelas Sulaman Manik & Labuci ni..ada 2,3 org telah menelefon malah SMS Sally utk bertanyakan tentang kelas ni..sebelum tu, Sally ingin memohon maaf kerana tak menjawab telefon ataupun lambat balas SMS kalian..sendainya Sally tak jawab fon, kemungkinan Sally bersama2 si kecil malah Sally akan 'silent' terlebih dahulu, sb tula Sally tak dengar dan tak dapat menjawabnya..dan senadainya SMS la, mcm biasa la kl prepaid ni..kena tunggu kredit la hehe..apa2pun, Sally mohon ampun dan maaf ye..

Tentang kelas...
Sally ingin sekali lagi mengadakan Kelas Sulaman Manik & Labuci utk kali kedua namun Sally belum putuskan bila dan di mana kelas bakal diadakan..Apa yg blh Sally katakan sekarang ni, myb dlm bulan 11 atau 12..dan bila Sally dah dapat tarikh yg sesuai, Sally akan war2kn di sini ye..Harap dpt la jenguk2 Fp Sally yg tak seberapa ini..

Tentang tempahan pula, Sally mmg dah mula terima tempahan namun Sally akan cuba sedaya upaya utk siapkn tempahan sekiranya customer mahukan ASAP..Insya-Allah, Sally akan cuba sebaik mungkin dan selebihnya Sally berdoa agar masa Sally dapat diluangkn sepenuhnya utk menyiapkannya

Akhir kata, terima kasih utk semua dan Assalamualaikum wbt




Wednesday, 3-Feb-2010 12:23 Email | Share | | Bookmark
Suasana Kelas Sulaman Manik dan Labuci 2010@Kuantan..

Assalamualaikum w.b.t....

Aduhai, ada 2,3 org rasa sedih bila baca the latest N3 hehe..sepatutnya Sally la lagi sedih sb terpaksa berpisah dgn hal2 yg berkaitan dgn beadings ni..yelah berpantang pun dah 100hari..blm tentu ada kastemer lagi kan so rs lama je..so, Sally mohon maaf la kl ada di antara beaders rs sedih sb bukan niat Sally nk sedihkan sapa2..maaf sesgt ye..

so, utk ceriakan skit keadaan dan memenuhi janji2 Sally..di sini Sally insert pict2 yg ada dlm camera Sally..so, bg student2 yg dah ada Fp atau blog, blh la letak pict di Fp atau blog masing2..nnt blh la kita sama2 menjamu mata..

so, happy viewing ekk Assalamualaikum w.b.t...



sblm start belajo, kita posing dulu..kl x, mekap dah cair..karang tak cun dah hehe..


Kak Nora mulakan dgn memperkenalkan patern2 dan design yg telah Kak Nora jahit..semua org terpegun tau..mmg cantik..


tgk tu..mmg khusyuk dan tawaduk


kelas pun bermula..masing2 bz memasukkan benang ke dlm jarum hehe..


masa lunch..maafla kl mknan kurang sedap atau tak cukup..harap maaf ye..


makanan utk lunch..ayam masak merah, ikan goreng, sayur dan buah..


baju2 Kak Nora dan Lily (ada sikit je baju Sally) utk tatapan peserta..blh buat rujukan dan jamu mata


Monday, 1-Feb-2010 02:25 Email | Share | | Bookmark
Usai sudah My 1st My Class wif Sifu..

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah usai sudah kelas pertama Sally bersama Kak Nora dan Lily (tp sodap panggil Kak Lily rasanya hehe..)...even Sally xbyk involve disebabkan kesihatan yg xbrp nk mengizinkan..namun semangat Kak Nora dan Lily memberikan satu impak pd Sally utk bertahan mengharungi dugaan dan rintangan..(fuwaahhh..buat ayat..tak hingat hehe..maafla ye kl terlalu skema )

Hari ni Kak Nora dan Lily masih lagi meneruskan perjuangan mereka di Selangor even hari ni Cuti Wilayah Persekutuan, mmg hebat Kak Nora dan Lily ni ekk..Sally doakan Allah kurniakan mereka kesihatan yg hebat supaya mereka dpt mencurahkan ilmu pd para beaders kita, amin..

apa2pun, Sally mohon ampun dan maaf sb Sally tahu byk sgt kelemahan dan kekurangan dlm kelas ni namun telah dilindungi oleh kehebatan dan aura Kak Nora dan Lily..sb tu kelas ini berjaya dan berjalan dgn lancar..even ada kakak2 yg agak ketinggalan tp xpe..akhirnya kakak2 berjaya siapkan jugak..tahniah kakak2 sekalian..


Kak Na ---> Org pertama yg sampai..bagus tul..mmg semangat waja..Kak Na ni tukang jahit tau sb tu orgnya teliti dan sb tulah agak terlewat siapkan sulaman..apa yg best, Kak Na mmg cepat pikap..(wahh..mcm kete lak hehe..)..

Kak Rahila ---> Kak Rahila dtg saing dgn Sally sb kitaorg tinggal agak berdekatan..Tokei kedai Ezi Laundry IM ni mmg murah senyuman..sejak Sally kenal lg, (tp Kak Rahila kenal dgn kanda Sally dulu la sb kanda yg selalu anto baju hehe..) Kak Rahila mmg murah dgn senyuman..manis je pandang tau, comel je orgnya..Kak Rahila pun agak terlewat tp berjaya siapkan seblm kul 6pm..mmg hebat..tahniah..

Kak Ros --> Orgnya mmg nmpk serius tp Sally xsangka, mmg friendly..suka tau Sally dengar Kak Ros bercerita..eceli Kak Na, Kak Rahila dan Kak Ros ni duduk berdekatan ms kelas dan kebetulan Sally xbrp nk blh sgt bangun duduk bangun duduk so Sally stay kat situ je..Sally tau salah Sally..Sally kena tumpukan pd semua org kan..maaf Sally ye kakak2 dan adik2 sekalian..opss..ttg Kak Ros ni, apa yg Sally suka adalah sama dgn Kak Na..orgnya teliti dan mmg cepat faham..

Atie --> Atie ni register via Kak Nora..Atie ni adalah prg pertama yg berjaya siapkan sulaman..mmg hebat..hebat sekali hehe..bagus..lepas ni, teruskan latihan agar tak lupa mcm Kak Sally ekk..

Ros --> Ros ni rsnya student yg paling muda dlm kelas ni..tp mmg berbakat..sama jugak dgn Atie..dpt siapkan sulaman dgn baik sekali..tp jgn lupa balik sambung praktis lagi ye..diorg berdua ni nmpk diam je tp laju je tangan tu menyulam hehe..

Kak Qorrie --> Kak Qorrie pun di antara yg cepat siap..cantik sulamannya..teratur dan kemas..dan Kak Qorrie jgk adalah pemenang utk cabutan bertuah..tahniah Kak Qorrie..hadiahnya mmg spesel tau..

Akma --> Inilah cth org yg mmg tak tau yg dirinya ada bakat terpendam..sblm kelas bermula lg, Akma begitu risau dgn kehebatan dan bakat yg ada dlm dirinya, myb rs yakin (mcm Sally dulu2 la..)..tp bila dah mula kelas, barulah terpancar sirna kehebatan dan bakatnya itu..Sally tgk je si Akma ni, diam je..tekun je mendengar penerangan drpd Kak Nora..alih2 dia yg paling laju hehe..tgk tgk tgk..kan ada keyakinan skit..lepas ni jgn lupa latih-tubi dan try kat bj sndr tau..then blhla buka utk tempahan..insya-Allah..


Alhamdulillah semuanya dah selesai..Sally cuma nk umumkan saja la..myb inilah my 1st and my last class..leps ni Sally akan amik cuti rehat yg agak panjang..sblm tu izinkanlah Sally betulkan apa yg bengkok dan kemaskan apa yg bersepah2 ni..

Dengan lafaz Bismillahirrah maa nirrahim..
Sally menyusun jari sepuluh memohon ampun dan maaf utk segala2nya..bermula Sally menapak dlm bidang beadings dan Fp ni sehinggalah sekrg ni..mohon ampun dipinta sekiranya ada coretan2 Sally yg menyinggung perasaan dan hati sesiapa saja..Sally mtk sesgt dimaafkan..begitu jua ketika di dalam kelas samada dlm Kelas Sulaman Manik dan Labuci atau Kelas Sulaman Benang..Sally mohon ampun dan maaf ye..tak lupa jugak dlm Kelas Pertama Sally ni sb Sally tahu byk sgt2 kelemahan dan kekurangan..harap dpt maafkan Sally di atas segala kelemahan dan kekurangan tersebut..

dikesempatan ini juga, Sally teringin nk luahkan la sedikit perasaan sblm Sally cuti panjang..even tak tentu samada ada peluang utk kita bersua kembali ataupun tidak..mudah2n Allah berikan yg terbaik, samada Sally masih bersama2 dgn beaders lg atau tidak, marilah kita sama2 doakan yg terbaik..hanya yg terbaik saja..dan Sally tak kesali apa yg telah ditentukan-Nya..amin..

dari segi makan dan minum, Sally mtk dihalalkan termasuklah makanan dan minuman semasa kelas semlm..Sally mtk maaf kl ada maknan yg kurang menyelerakan atau kurang sedap serta tidak mencukupi..apa2pun, Sally mohon maaf sesgt..

Sally akui Sally xdpt nk handle sb semuanya kanda yg organize..tmpt utk adakan kelas ni, kanda yg arrangekan..catering pun kanda yg arrangekan..Sally cuma bawa diri je..Sally akui Sally mmg tak terdaya nk lakukan even kl blh Sally nk buat segala2nya..memandang kesihatan dan kanda tak benarkan Sally amik pot sgt..begitu jua material2 utk student yg mengikuti kelas ini..semuanya telah disediakan oleh Kak Nora Ent. tima kasih Kak Nora, Lily dan Abg Bob..

mmgla sepatutnya Sally tak harus adakan kelas sb dah tau tahap kesihatan Sally agak merosot..tp Sally cuma fikirkan..inilah peluang dan masa yg ada utk Sally timba ilmu drpd Kak Nora dan menyahut cabaran kanda utk mengembangkan sayap dlm bidang beads ni sblm datangnya 5 perkara kan..lgpn kanda mmg suka tlg2 org ni hehe dan kanda suka kl Sally gembira..(tiada suami yg tak sayang isteri kan..)

melalui pengalaman sbg beader ni, mmg Sally akui Sally kena bijak berkomunikasi dgn baik dan org sekeliling selesa utk berbicara dgn Sally..malah Sally kena pastikan apa yg Sally cuba sampaikan dpt difahami..itu mmg cabaran tu sb Sally bukannya pandai sgt nk berkomunikasi kan..yelah, asyik bercakp dlm bhs anakanda2 je hehe..sb tu asyik terkeluar ayat2 budak2 hehe..

cth dlm kelas semlm, Sally akui byk kelemahan dtgnya dr diri Sally sendr..mmg patut Sally kena ajar tp Sally mmg agak kurang berkeyakinan memandang penyakit lupa dtg menjelma..mmg tiada alasan dan Sally mohon maaf pd semua peserta yg Sally xdpt nk kongsi apa yg Sally tahu..Sally xtau dan tak pandai nk sampaikan..dgn perasaan gementar yg amat sgt jadi semuanya rasa mcm kacau bilau..Sally mohon pd semua supaya memberikan Sally peluang dlm bidang ni utk lebih maju lg..terima kasih di atas sokongan semua..insya-Allah dgn bimbingan kanda dan Kak Nora malah org sekeliling, Sally akan cuba yakinkan diri lagi ye..

apa2pun, Sally mohon ampun dan maaf dr hujung rambut hinggalah hujung kaki..
di samping itu, ucapan terima kasih yg taaaakkkkkkk terhingga utk Kak Nora, Lily dan Abg Bob mmg tak terkata..tima kasih di atas segala2nya..bermula dr awal perkenalan hinggala tahap skrg ni..tima kasih Kak Nora, Lily dan Abg Bob..harap tak nyesal mengenali diri Sally ni..kl nk diceritakan pengorbanan, sokongan dan bimbingan Kak Nora dan Lily ni, mmg xcukup masa dan mmg panjang lebar serta byk sekali..mmg Sally sndr xdpt nk membalasnya..cuma Sally doakan agar segala2nya yg terbaik utk Kak Nora, Lily sekeluarga..amin..

ok, dah panjang lebar sgt Sally berceloteh so Sally pun tak lama kat sini..ttg pict dlm kelas tu, nnt Sally akan update bersama2 baju customer Sally yg terakhir..lepas ni Sally akan biarkan Fp ni bersawang dan bersepah..sekiranya ada lagi visitor even silent reader, tima kasih diucapkan..

Tak lupa jugak bg student2 yg dah ada Fp atau blog..emailla pd Kak Nora supaya Kak Nora dpt linkkan Fp atau blog anda di sidebar 'Support Beaders'..blh jgk kl nk email pd Sally cuma lepas ni mmg Sally akan silent la..insya-Allah, dlm 3 atau 4 bulan..tgk pd keadaan..tp kl ada yg nk bertanyakan ttg pembelajaran dlm kelas semlm, blhla SMS Sally ek..samada kita jumpa di rumah Sally ataupun di luar ye..jgn malu2 utk bertanya ye..ttg beads tu, insya-Allah Kak Nora akan cuba dptkan sample card utk Sally..nnt blh la book beads via Sally..insya-Allah, murah dan cantik

akhir kata, Sally mohon ampun dan maaf..ucapan tima kasih pd semua di atas sokongan dan bimbingan..Sally mohon jugak doa dan restu agar selamat seadanya..seandainya Allah mengizinkan kita bersama lagi, insya-Allah Fp Sally ini akan kembali seperti biasa..amin..

Assalamualaikum w.b.t..




Quote:
Kak Zai --> ye ke..mmg la sedih sb Sally kena berehat pnjg kan..then xleh nk menjahit lg..tu yg sedih tu hehe..selalunya kl sedih atau tension, beadings la penawarnya hehe..
insya-Allah, lepas bersalin kelak..mudah2n Allah berikan lebih kekuatan pd Sally..amin..tima kasih Kak Zai..


Wednesday, 27-Jan-2010 05:56 Email | Share | | Bookmark
KELAS SULAMAN MANIK DAN LABUCI 2010

Assalamualaikum w.b.t...

Sally mohon ampun dan maaf krn lmbt update map..lgpn map ni telah menjadi tugasan kanda..sb Sally ni mmg xtau sgt jalan2 di Kuantan ni, maklumlah keje kat umah je hehe..Sally kurang berjalan2 di luar melainkan dgn kanda sahaja..Sally lebih selesa dok kat umah bersama2 anakanda2 tersayang ni

oklah, di sini Sally up sekali lagi iklan utk kelas kita pd 31hb Januari 2010 iaitu Hari AHAD jam 9am berserta dgn map sekali..






kl agak2 xbrp pasti ttg jln ni..call la Sally tp WAKTU MALAM je sb senang ada kanda..blh mtk direction drpdnya..cuma mlm ni (hari Rabu) kanda xde kat umah, dia ada function..

yg Sally pasti...kl dr Tol Kuantan/Bandar, kita cari signboard jalan ke Pelabuhan Gebeng..mmg jalan dia straight saja sampailah kita jumpa signboard POLISAS di sebelah kiri..kita kena ikut kiri tp jgn terus kiri tp amik jalan ke kanan(masuk ke traffic light)..(kl terus ke kiri, mmg masuk ke POLISAS la) then kita terus sampailah kita akan nampak bangunan besar TOYOTA di sebelah kiri..then kena hati2 sb simpang masuk ke Bangunan BPME ni agak tersorok..kekedg xperasan pun hehe..tp adalah signboard JPS kat situ..itu kira workshop JPS Phg di Semambu...nnt Sally try mtk kanda buatkan satu signboard dekat simpang masuk Bangunan BPME tu ekk..


SENARAI PESERTA :-
1. Kak Ros - Kuantan
2. Kak Rahila - Tokei Kedai Dobi Ezi Laundry Indera Mahkota
3. Akma - Kempadang
4. Qorrie - Indera Mahkota 15
5. Suhaty bt. Sulaiman
6. Roslina bt. Aluih
7. Rohana Zulkifli
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.


masih terdapat beberapa lagi kekosongan..jangan lepaskan peluang utk mempelajari pelbagai teknik drpd Sifu kita, Kak Nora..pertama kali di kawasan Pantai Timur..jom kita join ye..


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net